Metal Gear Solid V: The Phantom Pain İpuçları

Bu detayları gözden kaçırmayın

Hideo Kojima’nın ellerinden çıkan son Metal Gear oyunu Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, içerisinde onlarca detay bulunduruyor.

Bir işin arkasında Hideo Kojima olunca aksini beklemek de pek doğru olmazdı zaten. Bu detaylardan bazılarını oyunun hemen başlarında fark edebilsek de bazılarını Big Boss ile onlarca saat harcadıktan sonra fark ediyoruz. Kimileriyse 50 saatin ardından bile oyuncular için sır gibi saklanabiliyor.

PC Gamer’ın ilgili makalesinden derlenerek hazırlanan detaylar şu şekilde:

Hideo Kojima’yı Ekibe Katmak

Eğer Ground Zeroes’un Kojima’yı kurtardığınız yan görevini yaptıysanız The Phantom Pain’e save’inizi aktardığınızda Metal Gear’ın yaratıcısı Big Boss’a katılıyor. Öyle bir save’iniz yoksa kendisini Intel Agent Extraction yan görevinde de kurtarabiliyorsunuz.

Mini-harita Kullanımı

iDroid haritasını açtıktan sonra üçgene basarak ekrana mini-haritayı getirebilirsiniz. Kimi yerlerde size fayda sağlayabilir.

İstediğiniz Müziği Eklemek

Eğer MGS V’i PC’de oynuyorsanız oyunun dosyalarının yer aldığı yerde ‘CustomSoundtrack’ klasörüne müzik atıp oyun içerisinde istediğiniz müziği dinleyebilirsiniz.

metal-gear-solid-v-poster

Kutudan Çıkma

Metal Gear serisinin efsanelerinden olan kutulardan çıkmak için çeşitli yollarınız var. Dalma tuşuna (kare) basarak düşman fark etmeden kartonun içinden çıkmanız mümkün olabiliyor.

Posterler

Çevreden topladığınız posterler kutunuza takılabilir. Envanter ekranında kutunun üstüne gelip kareye basarsanız posterler arasında geçiş yapabilirsiniz. Düşmanları aldatmak için oldukça güzel bir yöntem bu.

Mayınları Kolayca Temizlemek

Bir yan görev çeşidi olan mayın temizleme görevlerini kolayca halledebilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken görevin olduğu yere airstrike çağırmak.

ACC’ye Hızlıca Dönmek

Haritalar arası geçiş yaptığınız yer olan ACC’ye gitmek için her seferinde helikopter çağırıp beklemek sıkıcı olabiliyor. Bunun yerine menüden direkt olarak ACC’ye ışınlanabilirsiniz. Fakat bu seçenek Mother Base'deyken geçerli değil.

metal-gear-solid-v-acc

Gizli Ara Sahne

Mother Base’in medical platformunda üçüncü kattaki mavi ışıklı kapıya gidin. Sizi ufak bir sürpriz karşılayacak.

Kurşun Harcamamak

Tek duran düşmanların arkasına gizlice yaklaşıp silah çekerek ve yere yat diyerek işinizi tertemiz halledebilirsiniz. Alarm çalmadığı veya başka biri gelmediği müddetçe öyle bekleyecekler.

Fast Travel

Bazı kamp yerlerinde Mother Base’deki kutu teslimi yerlerine benzeyen platformlar bulunmakta. Bu platformların yanına gidip aktif hale getirirseniz fast travel yapabilir hale geliyorsunuz.

Doğum Günü Sürprizi

Oyunun başında seçtiğiniz doğum günü tarihi gerçek hayatta geldiğinde Mother Base’e döndüğünüz zaman bir sürprizle karşılaşacaksınız.

Supply Drop

Merminiz, susturucunuz veya Fulton’unuz bittiğinde menüden ya da bomba kullanarak supply drop isteyebilirsiniz. Aynı şekilde ekipman ve kıyafet de çağırmanız mümkün.

metal-gear-solid-v-chicken

Tavuk Şapkası

Üst üste üç kez öldüğünüz takdirde oyun size tavuk şapkası takmak isteyip istemediğinizi soruyor. Eğer takarsanız düşmanın sizi görmesi bir hayli zorlaşıyor fakat belli bir kullanımdan sonra şapka yok oluyor.

Düşman İletişimini Kesmek

Düşman bölgelerinde gözünüz mavi ışıklarda olsun. Bu ışığın bulunduğu aletleri kapatarak ya da patlatarak düşmanların elektriğini ve iletişimini kesebilirsiniz. Anti-air radarı patlatarak da helikopteriniz için yeni iniş alanı açabilirsiniz.

Duş

Snake görevlerde fazla kaldıkça ve üzeri kanla kaplanmaya başladıkça pisleşiyor. Etrafınızda sinekler uçuşmaya başlarsa durum kritik demektir. Düşmanlar kokunun kaynağını araştırmaya başlar ve refleks özelliğinizin de süresi kısalır. Bu yüzden Mother Base’de sık sık duş alın.

Kaynak Satmak

Düşman aletlerini, bitkileri ve çeşitli materyalleri satmanız mümkün. Paraya ihtiyacınız olursa bu seçeneği unutmayın.

Karakter Değiştirmek

Yan görevleri Big Boss ile yapmak zorunda değilsiniz. Combat birimindeki askerlerinizle de oynamanız mümkün. Bu sayede karakterlerin güçleri de gelişir.

metal-gear-solid-v-cigar

Phantom Cigar

Phantom cigar’ı kullandığınız yerin güvenli olduğuna dikkat edin. Eğer bulunduğunuz yerden düşman geçecek olursa molanız tatsız bir şekilde yarım kalabilir.

Su Tabancası

Kulağa saçma gelse de su tabancası oyunda kullanışlı hale gelebiliyor. Biraz önce söylediğim mavi ışıklı aletleri sessizce bozabiliyorsunuz.

MGS 1 Snake’i

Ground Zeroes’taki Deja Vu görevini bitirdiyseniz, The Phantom Pain’i Metal Gear Solid 1’deki Solid Snake modellemesiyle oynayabilirsiniz.

Şarjör Mermiden İbaret Değil

Refleks moduna girdiğiniz anda, sizi fark eden düşmanın kafasına boş şarjör atarak onu bayıltabilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum