Kojima: “MGS V’i PC’ye Çıkarmak İstiyoruz."

Bir daha söyle…

Son dönemlerde Castlevania: Lords of Shadow(Konami) ve Dark Souls(Namco Bandai) gibi konsola özel yapılmış oyunların PC’ye duyurulması Japon firmalarında bile PC’ye doğru bir yönelme olduğunu göstermekte. Görünüşe göre bundan tek nasibini alan işin kâr kısmına bakan dağıtımcı firmalar değil, üstat Kojima da PC’ye oyun geliştirme fikrine sıcak bakıyor.

MGS Ground Zeroes demosunun da güçlü bir PC üzerinde tanıtıldığını hatırlarsınız, bunun işin ucunu açık bırakmasından kelli E3’teki bir röportajda sorulan sorulara yaptığı açıklama şu şekilde;

“Tabii ki PC üzerinde geliştirme işini yapıyoruz, ayrıca PC’ye bir ara bir şeyler çıkarmayı da dört gözle bekliyoruz. Ama şuan bir çıkış tarihimiz yok. Ama şuan yaptığımız şey bu değil. Bu bir öncelik değil. Üzerinde çalışıyoruz ve onu da çıkarmayı umuyoruz.”

Eğer MGS V PC’ye çıkarsa, çıkışının üzerinden 10 yıl geçen MGS 2: Substance’dan beri bilgisayarlarımıza konuk olan ilk MGS olacak. MGS gibi karmaşık hikayesiyle nam salmış bir serinin, beşinci oyunda yeni başlayanlara nasıl kucak açacağı meçhul ama o kısımda da “Kojima işini bilir.” Joker kartını kullanalım ve Türkiye'de Kojima ile yapılmış ilk röportajı da yakında Oyungezer'de bulabileceğinizi çıtlatalım :)

Metal Gear Rising’in de PC sürümünün geleceği gerçeği, Lords of Shadow 2’nin de bunu yapmaktan geri kalmaması klavye severlerin Konami’ye gittikçe sıcak bakmasına vesile olacak gibi ne dersiniz?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum