Microsoft, Gears of War'u Sızdıranları Cezalandırdı

Kurcalamanın sonuçları

Henüz resmi olarak duyurulmamış olsa da Xbox One için yayınlanması planlanan Gears of WarRemake’i hakkında bir şeyler duymuşsunuzdur.

Kotaku’nun yaptığı haber de sıkça rastladığımız video sızdırılması olaylarından biri ancak bu sefer kimin yaptığı belli ve hüküm de biraz sert olmuş. VMC Games adında bir firmanın testerları Gears of War’ın yeniden yapımının videolarını internete sızdırdı. Akabinde olay hem VMC’nin hem de Microsoft’un büyük tepkisini çekti.

VMC suçun kendilerinde değil testerlarında olduğunu, onların işten çıkartıldığını açıkladı.  VMC’nin dediğine göre Microsoft, videoyu sızdıranların Xbox Live hesaplarını kalıcı olarak banlamış ve bu da onların Xbox One’larının kullanılamaz hale gelmesine neden olmuş. Ceza olarak hesabınızın kapatılması bir derece kabul edilebilir ama para verip aldığınız bir konsolu kullanamamak pek de hoş bir durum değil. Durumla ilgili açıklama yapan Microsoft, kullanım koşullarını ihlal eden kullanıcıların konsollarını offline olarak kullanabileceklerini açıkladı. Tabi offline olarak kullandığınızda online oyun oynayamıyor ve güncellemeleri indiremiyorsunuz. Eh, Microsoft da “Yapmasalardı o zaman” demeye getirmiş.

Bu olay ilerde yaşanması muhtemel yeni sızıntıların önüne geçer mi dersiniz?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum