Bir Akıllı Saat De Microsoft'tan

Akıllı ürünler dört bir yanımızı sarmaya devam ediyor!

Akıl fikir sahibi bilgisayarların, yapay zekânın bizi ve tüm dünyayı ele geçirmesi böyle mi olacaktı ey ahali? Sorarım size... Küçükken korkardık, türlü türlü komplo teorileri üretir ya da üretilmişleri tüketir "Olm hâlâ yapabiliyorken biraz daha leblebi tozu alalım, dünyanın gidişi gidiş değil." derdik. Ne bilelim durumun öyle değil de böyle olacağını?

Tabi bu durumun en büyük nedeni, bahsi geçen bu "Akıllı" cihazların birer aptal sarışın olmaları. Aklı var ama fikri yok bu cihazların efendim... Neyse, konuyu daha fazla sulandırmadan Microsoft'un akıllı saatine jet hızıyla geçiş yapayım ben (ama yukarıdakileri söylemesem içimde kalacaktı).

Kaynak sağlam oyungezerler. The Wall Street Journal'ın haberine göre Microsoft, dokunmatik ekrana sahip akıllı bir saat geliştiriyormuş. Bunun için de firmanın, Asyalı tedarikçilerden gereken parçaları tedarik etme çabası içerisinde olduğu söyleniyor. Eğer doğruysa firma, giyilebilir ürün üretiminde Apple, Samsung, Google ve diğer bazı firmaları takip ediyor olacak (bayılıyorum şu plaza diline).

Şimdi biraz geçmişe gidelim... Firma, 2004 yılında SPOT (Smart Personal Object Technology) isminde bir projeye imza atmıştı. SPOT, FM radyo sinyalleri kullanarak Windows Messenger'a anlık iletiler gönderebiliyor; haber başlıklarını, borsa ve hava bilgilerini bizlerle paylaşabiliyordu. 2008 yılında üretimi duran saat, geçtiğimiz sene tümüyle iptal edilmişti.

Geçtiğimiz ay, Microsoft'ta görevli araştırmacı Bill Buxton'ın "Akıllı Saatlerin 37 Yılı" hakkında konuşması da tesadüf değildir herhalde.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum