Microsoft, Windows 10 Creators Update'in Bazı Oyunlarda Sorun Yarattığını Kabul Etti

Meğer gerçekten de sorun varmış

Microsoft bu yılın Nisan ayında Windows 10 için Creators Update yayınlamıştı. Belki sizin başınıza gelmemiş olabilir ama bu güncellemenin ardından Microsoft forumlarında bazı oyuncular çeşitli oyunlarda yaşadıkları sorunlardan ve teklemelerden bahsetmeye başladılar. Benim de Creators Update maceram benzer biçimde bir felaketle başlamıştı aslında; güncelleme yapılırken kendisine daha fazla yer sağlamak için bana sormadan diğer partition'dan yer çekmiş, kurulumdan sonra da o ufak partition parçasını silerek çoğu oyunumu kullanılamaz hale getirmişti. Sonradan gördüm ki bunu yaşayan tek kişi ben değilmişim, tabi bunu bilmek olayın etkisi azaltmadı.

Microsoft bu ikinci sorunu zaten kabul etmiş ve çözümün böyle bir durumda eski dosyaları silmeden "bir önceki versiyona dön" seçeneğini kullanmak olduğunu açıklamıştı. Ama oyunlardaki teklemelerle ilgili sorunlara dair bugüne kadar resmi bir açıklama getirmedi, böyle olunca da çoğu oyuncu bunun bir plasebo etkisi olduğunu sandı. Ta ki bugüne kadar.

"Feedback uygulaması yoluyla geri bildirimde bulunan herkese çok teşekkür ediyoruz. Verileri değerlendirdik ve rapor etmiş olduğunuz bazı durumlarda oyunlarda sorun yaratan hatanın ne olduğunu tespit ettik. Bu hafta yayınlanan Windows Insider versiyonunda (16273) bu hatayı düzeltmiş bulunuyoruz. Eğer bir Insider üyesiyseniz bu güncellemeyi kurabilir, oyunda hala sorun yaşayıp yaşamadığınıza bakarak bizi haberdar edebilirsiniz."

Creators Update'in ardından bu tür bir sorun yaşadım mı diye düşünüyorum ama tam olarak da emin olamadım. Oyunlarda tekleme falan olduysa da muhtemelen başka bir şeye bağlamışımdır, ama nihayetinde böyle bir sorunun varlığı kesinleşmiş ve Microsoft tarafından çözülmüş durumda. Bu da olumlu bir gelişme sayılabilir.

Eğer Insider üyesi değilseniz de zaten Windows 10 Fall Creators Update'in yayınlanmasına şunun şurasında bir ay bir şey kaldı, tespit edilen çoğu hatanın bu güncellemeyle düzeltileceğini düşünüyorum. Zaten Fall Creator's Update ile Windows 10'a çok kullanışlı yeni özellikler de gelecek, yeter ki oyunlarda ekstradan sorun çıkarmasınlar.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum