Minecraft'ın Herobrine Seed'i Bulundu

Yılların efsanesine son nokta

Oyun dünyasının şehir efsanelerini sizlerle paylaştığımız yazı dizimizin bir bölümünde, Minecraft'ın korkutucu karakteri Herobrine'ın detaylarını sizlerle paylaşmıştık. Oyunun ilk yıllarında büyük ses getiren bu olay, bir görsel ile birlikte ortaya çıkmış ve herkesin kafasını karıştırmıştı.

İddialara göre Herobrine isimli bu ilginç NPC, Minecraft dünyanızda garip yapılar oluşturuyor ve 2x2 boyutunda tüneller açıyordu. Pek çok oyuncunun oyunlarında karşılaştıklarına inandığı bu ilginç karakterin, oyunun geliştiricisi Markus 'Notch' Persson'ın ölmüş kardeşi olduğu bile söyleniyordu.

Aradan geçen 11 yılın ardından bir grup oyuncu, orijinal Herobrine hikayesinin geçtiği seed'i buldu. Bildiğiniz üzere Minecraft dünyaları bahsi geçen seed'ler üzerine kuruluyor. Bu sayede oyuncular buldukları haritaları diğer oyuncular ile paylaşabiliyor. Herobrine efsanesinin doğduğu bölge ise Minecraft@Home ekibi tarafından bulunmuş.

Bu bölgeye ulaşmak için gereken koordinatları vermeden önce oyunun Java versiyonuna sahip olmanız gerektiğini belirtelim. Daha sonra oyunun dosyasına girerek seed'i yerleştirmeniz gerekiyor. Şuradan ulaşabileceğiniz linkte Minecraft@Home ekibi gerekli yönergeleri paylaşmış.

Koordinatlar ise şu şekilde:

Seed: 478868574082066804
Versiyon: Java Alpha 1.0.16_02
Alfa Koordinatları: X=5.06 Y=71 (72.62 göz pozisyonu) Z=-298.54
Modern Koordinatlar: X=5.16 Y=71 Z=-298.53
Kamera Açısı: RX=93.75 RY=-1.2

YORUMLAR
mescut
26 Ocak 2021 00:03

Fake olma ihtimali çok yüksek, bir anda sol tarafa ilerliyor büyük kesim, tek kişi sağ tarafta biraz oyalanıyor, uzakatan görünüyor ama bir anda nedense yüzünü çeviriyor, zaten o arada oyalanırken o deliği açmaları da, mümkün birkaç aletle, fake büyük ihtimalle, bir kere çıkıyorsa birkaç kez daha yakalama imkanları da var ama en uzak net olmayan kullanılıyor, neresinden tutarsan tut internet haberleri gibi, bu ünlü kim haberi gibi...

Parolamı Unuttum