Minecraft'ın Yaratıcısı Markus Persson Strese Girdi

Minecraft'ın babası "Notch", oyunun başarısının üzerinde baskı yarattığını söyledi.

Ünlü yazarların bile yakalandığı bir durum vardır "Tıkanmak". Örneğin Stephen King "Mahşer"i yazarken çok uzun süre kitabın yarısında takılıp kalmıştır. Görünen o ki Minecraft'ın yakaladığı başarı Notch'unda üzerinde benzer bir etki yaptı. Yaptığı samimi açıklamada Persson hislerini ve içinde bulunduğu durumu şöyle değerlendirdi;

"Minecraft'ın başarısı çılgıncaydı. Aynı başarıyı tekrar yakalama konusunda baskı hissediyorum. Minecraft'ı yaratırken her şey daha kolaydı çünkü kimse benim kim olduğumu bilmiyordu. Bugün ise ortaya bir fikir atıyorum ve milyonlarca insan bunu değerlendiriyor. Ne istersen yapabilmenin yarattığı zevk ile bunu yaparken bütün dünyanın seni izlemesi arasında müthiş bir ikilem. Ve bunu nasıl aşacağımı bilmiyorum."

Minecraft'ın 2009'da çıkmasından sonra oyun dünya çapında 20 milyon kopya sattı, o zamandan beri bir çok ödülü kazanarak başarısını kanıtladı, LEGO ve benzeri oyuncak firmaları ile anlaşma yaparak yerini iyice sağlamlaştırdı. Persson'un sadece geçen sene kazandığı meblağ yüz milyon doların üzerindeydi. Aslında ekonomik başarıya gırtlağına kadar doymuş bir insanın böyle samimi açıklamalar yapması kazandığı paradan daha çok iyi oyun yapmaya odaklandığının kanıtı. "Hadi ordan!" diyorsanız Notch'un şu sözlerine kulak verin;

"İlk başlarda elimdeki parayı harcamaya çekiniyordum. Ya oyun satmayı durdursaydı? Daha sonra ise para kazanmadan evvel yapmayı hayal ettiğim onca şeyi düşündüm. Ve ardından şuna karar verdim; kendi kendime kazancımın yarısını istediğim gibi harcayacaktım. Bu şekilde asla iflas etmezdim. Deli gibi para harcasam bile halen deli gibi paraya sahip olmaya devam edecektim (oha Notch!)."

Kulağa biraz ukalaca mı geldi? O zaman şunu da duyun, Notch bir yıl Mojang'ın bütün gelirini firma çalışanlarına verdi, EFF'e $250 bin bağışladı ve bir çok ufak stüdyoya destek çıktı.

Notch'u saran başarı korkusunu yenmeye çalışmasının en güzel örneği Minecraft ile bağını tamamen kopararak bu yılın sonlarına doğru çıkması beklenen Scrolls'a tamamen odaklanması gösterilebilir. Çok tutan televizyon dizisi Firefly'dan etkilendiği bilinen 0x10c'nin ise yapım aşaması halen yavaş da olsa ilerliyor.

Minecraft'ı seven oyuncular şu açıklamadan sonra Scrolls için beklentilerini daha da arttırabilirler diye düşünüyoruz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum