Mobilgezer (17 - 23 Kasım)

Türk oyunlarına bolca yer.

Merhaba mobil oyun severler!

Mobilgezer geçtiğimiz hafta Oyungezer’in kanatları altında yayın hayatına başladı ve güzel desteğiniz sayesinde bundan böyle her hafta düzenli olarak Çarşamba günleri size haftanın en sağlam ‘Mobil’ oyunlarını sunacak ve böylece uygulama marketlerinin kalabalık sokaklarında yol göstericiniz olacağız.

İlk olarak ünlü film serisinin resmi oyunu olan “Açlık Oyunları: Panem’in Yükselişi”, haftanın oyunu olarak konuğumuz oluyor, ardından bir Türk efsanesi “Evliya Çelebi: Ölümsüzlük Suyu” oyununun incelemesini sayfalarımızda bulacaksınız.

Üçüncü oyunumuz ise 25 yaş ve üzeri oyuncuların gözlerini dolduracak nitelikte yeniden hazırlanmış Boulderdash! Uzayda kolonileşmeyi ve devasa uzay savaşları yapmayı sevenleri son derece memnun edecek Galaxy on Fire: İttifaklar dördüncü oyunumuz. Beşinci ve haftanın son oyunu ise Contract Killer: Sniper, oyunda kötü adamlara suikastler yaparak dünya haritasını kötülerden temizlemeye çalışacağız!

Şimdi hiç vakit kaybetmeden Mobilgezer’in titizlikle seçtiği en iyi 5 oyunu incelemeye başlayın!

İYİ OYUNLAR!


BOULDER DASH - 30 ANNIVERSARY

Boulderdash, ne oyundu ama değil mi? Kaç jetonumuzu yedi, kaç kez okuldan kaçtık oynamak için, bu döneme yetişenler için tam bir hazineydi.. 30 Yıl geçmiş üzerinden çıkalı, zaman ne kadar hızlı geçiyor değil mi? Şimdi Kayahan’dan dinliyoruz.. Mavi elmaslarından sen sorumlusun..

DAŞ DÜŞEBİLİR, ELMAS ÇIKABİLİR

Oyun Boulderdash’ın enteresan oynanış dinamiklerine sahip, kısaca mantığı; Toprağı kaz, canavarlardan uzak dur ve yeteri kadar elmas topla. Kontoller oldukça rahat, grafikler ise biraz Minecraftı andırıyor bu da Boulderdash için akıllıca bir seçim olmuş, oyun bolca bölüm barındırıyor ve hepsi enteresan temalara sahip, ayrıca klasik versiyonda da bölümler var, hatta ilk Boulderdash karakterini alarak onunla oynayabiliyoruz!

AĞLAMIYACAĞIM, AĞLAMIYACAĞIM...

Özellikle eski oyuncuların karşısına çıktığında büyük bir sürpiriz etkisi yapan Boulderdash, hem nostalji yapmak için, hem de sağlam bir puzzle oyunu oynamak için oldukça doğru bir seçim!

Oynanabilirlik: 90

Ses/Müzik: 90

Devamlılık: 75

Fiyatı: ÜCRETSİZ

Mevcut Platformlar: iOS ve Android

iOS indirme

Android İndirme

 


CONTRACT KILLER: SNIPER

Aksiyon ve Nişancılık oyunu sevenler için mobil marketlere yeni çıkan Contract Killer:Sniper oyunculara oldukça keyifli bir macera sunuyor, üstelik mermiler şirketten!

ATEŞ EDİYORUM PEYNİR DE!

Oyunda bildiğimiz Contract Killer tarzı hakim, harita üzerinden görevler alıyoruz ve yan görevlerle gelişerek belirli ana hedeflere suikastler düzenleyerek ilerliyoruz.

CK: Sniper da Online oynanabilen Base Defence oyun modu bulunuyor, bu modda biz ait bir üs oluyor, burayı baskınlara karşı güçlendiriyoruz ve diğer oyuncuların üslerin baskınlar yaparak kaynaklarını ele geçirmeye çalışıyoruz ve oynaması oldukça eğlenceli.

Sonuç olarak; CK: Sniper oldukça keyifli vakit geçireceğiniz, iyi grafiklere ve kontrollere sahip bir TPS oyunu.

Grafikler: 90

Oynanabilirlik: 90

Ses/Müzik: 75

Devamlılık: 85

Fiyatı: ÜCRETSİZ

Mevcut Platformlar: IOS ve ANDROID

iOS İndirme

Android İndirme


EVLİYA ÇELEBİ: ÖLÜMSÜZLÜK SUYU

Ünlü Türk gezginlerinden olan Evliya Çelebi’yi duymayanımız yoktur herhalde,  onun macera dolu gezileri ve ölümsüzlüğü arayışı anlatıla, anlatıla bitirilemeyen oldukça mistik ve ilginç bir hikâye olmuştur yüzlerce yıldır. Ünlü Okey oyunu ile tanıdığımız Peak Games tarafından sunulan “Evliya Çelebi: Ölümsüzlük suyu” bizi, Çelebinin mistik macerasını farklı noktasına dahil ediyor.

GEZDİM, GÖRDÜM, YAZDIM

Mısır’ın gizemli topraklarından, İstanbul’un Galata semtine kadar uzanan hikâyesi ile eğlenceli ve bize özel bir macera sunan oyun, önceden çizilmiş görüntüler üzerine inşaa edilmiş bir koşu oyunu. Oyunda mekanlar oldukça güzel, özellikle İstanbul temalı görüntülere hayran kaldık.

ÖLÜMSÜZLÜK DEDİĞİN NEDİR GÜLÜM

Oyun İstanbul teması ve Türk hikâyesi ile elbette bizler için haftanın en eğlenceli ve ayrıcalıklı oyunlarından biri, kontrollerine de alışabilirseniz, oldukça keyifli bir oyun.

Kontroller: 65

Hikaye: 90

Grafik: 80

Ses/Müzik: 75

Fiyatı: ÜCRETSİZ

Platform: iOS ve ANDROID

iOS İndirme

Android İndirme

 


GALAXY ON FIRE: İTTİFAKLAR

Evet, bende pek çoğunuz gibi bilim-kurgu hayranıyım, sevdiğim filmlerin yanısıra, hayranı olduğum oyunlarından büyük kısmı bilim-kurgu temalı, örneğin: Wing Commander veya Starcraft gibi.. Galaxy on Fire: İttifaklar da işte bahsettiğim bu iki klasik oyunun teması üzerine kurulu bir oyun.

GEMİ SOLA MI ÇEKİYOR?

Oyun da temel olarak her komutanın bir gezegeni bulunuyor, burayı güçlendiriyor, ittifaklara katılıyor ve diğer rakiplerle mücadele edip evrendeki sınırlarını genişltiyorlar. İttifak konusu özellikle ağırlık verilen bir konu oyunda, bu birleşiminin neticesinde ittifaklar arası çıkan uzay savaşları oldukça etkileyici olaylara sahne oluyor ve oyun kalitesini oldukça yükseltiyor.

BİR UZAY MACERASI

Galaxy on Fire: İttifaklar, sunduğu ayrıcalıklı oyun sistemi ve derinliği ile var olan en iyi Uzay MMO’larından biri olmayı başarıyor, eğer türün hayranıysanız mutlaka denemelisiniz!

Oynanabilirlik: 90

Ses/Müzik: 80

Hikaye: 80

Derinlik/Devamlılık: 90

Platform: iOS ve ANDROID

Fiyatı: ÜCRETSİZ

iOS İndirme

Android İndirme

 


HAFTANIN OYUNU:

AÇLIK OYUNLARI: PANEM’İN YÜKSELİŞİ

Açlık oyunlarını ilk izlediğimde gerçekten etkilenmiştim, çok film izleyen biriyim, özellikle bilim-kurgu filmlerini ve oldukça rezil filmlere de şahit oldum, fakat bazı filmler ortalamayı aşıyor, Açlık Oyunları da bu filmlerden, fakat tabi bir Blade Runner değil!.. Herneyse zaten bizde sinema eleştirisi sayfasında değiliz tamam derin bir nefes alıp oyunumuza kafa göz dalıyoruz!

Katnis bir deli kız, kirpikleri ok, kaşları yay!

Açlık Oyunları: Panem’in Yükselişi, ünlü Açlık Oyunları serisinin gelecek devam filminin teması üzerin inşaa edilmiş bir Online Kart Toplama oyunu. Oyunda tüm ünlü film karakterlerinin kartlarını toplayabiliyor, birleştirebiliyor hatta güçlendirebiliyoruz, olmaz böyle şey, neler neler yapabiliyoruz böyle demeye kalmadan gözümüz aşağıda dönen chat geyiğine takılıyor, takılmaz olaydı diyoruz, oyunun bence tek eksi yönüde bu..

Filmin senaryosunda da olduğu gibi oyunda; halkın başlattığı isyanı büyütüp sonunda sistemi değiştirmeye çalışıyoruz, bunun için tüm mıntıkalardaki kontrolü göçertmemiz ve ilerlememiz gerekiyor, ilerledikçe bol, bol kart toplayıp ekiplerimizi güçlendiriyoruz ve tüm mıntıkaları temizleyip, özgürlüğe doğru ilerliyoruz!

ÖZGÜRLÜÜÜÜÜÜÜK!

Oyun sistemi ve çizimler oldukça kaliteli, gerçekten bu türü biraz seviyorsanız sizi bağımlısı yapabilecek bir oyun, ücretsiz olmasıda başka bir artısı, fakat isterseniz avantajlı olmak için para ile adam veya eşya alabilirsiniz ama bu şart değil, sağlam bir oyuncuysanız parasızda gayet başarılı olabilirsiniz. Arena modu ise hem bilgisayara hem de diğer ekiplere karşı mücadel opsiyonları içeriyor ve yeterli sayılır.

Sonuç olarak; Açlık Oyunları Panem’in Yükselişi türün meraklılarının seveceği bir oyun

Hikaye: 90

Ses/Müzik: 80

Devamlılık: 80

Fiyatı: ÜCRETSİZ

Platform: iOS ve Android

iOS İndirme

Android İndirme

YORUMLAR
Parolamı Unuttum