Molyneux Günümüz Konsolları İçin Xbox 360 Dedi

Peter Molyneux şimdiki konsollar için Xbox 360 derken gelecek için temkinli konuştu.

Piyasanın öncül isimlerinden Peter Molyneux günümüz konsol yarışını neden Xbox 360’ın kazandığını düşündüğünü açıkladı.

22 Cans’ın patronu Molyneux günümüz konsol yarışını değerlendirdikten sonra gelecek için temkinli konuştu. Yeni konsollar ve PC’nin giderek yükselen rekabetçiliği, tabletler ve diğer platformları değerlendirdi.

BBC’ye konuşan Microsoft’un önceki yaratıcı müdürü Molyneux 2013 yılının konsol donanımı için yeni bir nefes olacağını belirtti. Yeni konsolların heyecan verici olduğunu ama yedi yıl önce Xbox 360 çıkarken ki coşkuyu yaratmadığını belirtti.

“O zamanlar Xbox 360 oyun piyasası için anormal bir çıkış yaratmıştı. Donanımdaki müthiş gelişme ve muhteşem çoklu oyuncu desteği inanılmazdı. Oyuncular ve oyun yapımcıları o dönem unutulmaz şekilde heyecanlandı. Bugün gene aynı heyecanı yaşayacağız ama artık dünya biraz daha değişti.”

Tablet, mobil, akıllı telefon ve PC pazarının neredeyse her hafta kendini yenilediğini belirten Molyneux bu da yetmezmiş gibi ufukta Valve’nin PC tabanlı Steam Box’ının göründüğünü belirtti.

“Bu rekabet artık sadece Sony ve Nintendo arasında değil ya da Apple, Google, Samsung... Haklı olarak Microsoft şu anki konsol savaşını kazanmış sayılabilir çünkü her zaman oturma odasını hedefleyerek çalıştı. “

Eğer söylentiler doğru ise Xbox 720 de dopdolu bir çoklu medya desteği ile oyuncuları oturma odasına mıhlamaya geliyor. Bunun tespitini bu akşam yapılacak tanıtımda göreceğiz. Sadece sosyal ağlar ve çoklu medya öğeleri ile oyuncuyu oturma odasına bağlamak konsollara PC karşısında güçlü bir el kazandırır mı, bunu zaman gösterecek. Peki ya siz Molyneux’a katılıyor musunuz? Yoksa kendisi eski çalıştığı firmaya biraz duygusal mı yaklaşıyor? 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum