Monster Hunter: World'ün Beyaz Perde Uyarlaması, Irkçılık İle Suçlanıyor

W.S. Anderson kalitesi...

Monster Hunter: World'ün Paul W.S. Anderson tarafından çekilen beyaz perde uyarlaması ortalığı karıştırdı. İlk olarak Çin'de gösterime giren filmde bulunan ufak bir sahne, ırkçılık ile bağlantılı olduğu öne sürülerek büyük tepki çekti.

Bir çift Amerikan askerinin aralarında geçen "What kind of knees are these? Chi-knees" diyaloğu, ırkçı bir tekerlemeye olan benzerliği nedeniyle eleştirilerin hedefi oldu. Sektörün önemli isimlerinden Daniel Ahmad, gönderdiği tweet'lerde bu tekerlemenin anlamını ve neden rahatsız edici bulunduğunu açıklıyor.

Henüz netleşmemiş olsa da filmin yaklaşık 24 saat içerisinde vizyondan çekildiği de iddia ediliyor. Capcom yayınladığı bir açıklama ile filmle bağlantılı olmadıklarını belirterek yaşanan rahatsızlık üzerine yapımcı firma ile görüştüklerini de ifade etmiş. Fakat bu durum bile sinirli oyuncuları yatıştırmış gibi görünmüyor.

Haliyle bu güruh sinirini Monster Hunter: World'ün Steam sayfasından çıkartmış durumda. 4 Aralık itibariyle 1.092 adet olumsuz yorum alan oyun, şu anda Steam editörleri tarafından inceleme altında. Valve'ın "Konu Dışı İnceleme Etkinliği" olarak belirlediği bu olumsuz yorumlar, ilerleyen günlerde silinebilir.

 

YORUMLAR
memoefe
7 Aralık 2020 21:31

Bunu ofansif bulan sorunludur. Alakasız saçma bir pun sadece. Ne çinlilerin bir özelliğiyle dalga geçmiş ne özel bir gönderme var. Tamamen kafiyeli diye dad joke yapmış.

Parolamı Unuttum