Mount & Blade: Bannerlord’un Gelişmiş Diplomasi Sistemi Tanıtıldı

Oyuna yeni bir derinlik

TaleWorlds Entertainment bu sabah gamescom’da yaptığı basın gösteriminin ardından gelen açıklama, oyunun yeni diplomasi sistemini tanıtıyor.

Bannerlord’un oynanışındaki stratejik yöne vurgu yapılan açıklamada, TaleWorlds’ün kişisel diplomasi ve beylik diplomasisi için yeni arayüz tasarımları yaptığı belirtiliyor. Tamamen baştan tasarlanan yeni diplomasi sistemi oyunculara kuşatma esnasında kalenin önünde bekleyen düşmanlarla pazarlık yapıp kuşatmayı silahlar yerine sözcüklerle kaldırma veya kralın desteğini arkalarına alarak en güçlü düşmanlarının üzerine yürüme imkânı gibi pek çok farklı seçenek sunuyor.

Bannerlord destansı kuşatmaları ve heyecanlı savaşları ile öne çıksa da aslında, içerisinde politika, savaş ve entrikanın yer aldığı derin bir Orta Çağ simülasyonu. Oyun bu yönüyle oyuncuları pazarlık masasına oturtuyor ve hem dostlarıyla hem de düşmanlarıyla yapacakları anlaşmalar aracılığıyla oyunun seyrini değiştirme özgürlüğünü sunuyor.

Oyunun gelişmiş diplomasi sistemi oyunculara, savaşmanın çıkarlarına uymadığı durumlarda krallık içindeki nüfuzlarını kullanıp barış görüşmeleri başlatma ve istedikleri anlaşmayı elde etmek için sahip oldukları toprağı, altını veya malları pazarlık için kullanma imkânını tanıyor. TaleWorlds ekibi, oyunculara hedeflerine ulaşabilecekleri birden fazla yol sunan Bannerlord ile Mount & Blade serisini mümkün olan her alanda daha ileri taşımayı amaçladıklarını ifade ediyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum