MSI'dan Yeni Anakart: Z170A XPower Gaming Titanium

MSI yeni anakartını görücüye çıkarttı

Yeni nesil işlemcilerin piyasaya çıkmak için gün saydığı bu zamanlarda anakart üreticileri yeni modellerini tanıtmaya devam ediyor.

MSI'ınSkylake işlemciler için hazırladığı yeni model Z170 çipsetini kullanmak ile beraber firmanın şimdilik en düst düzey anakartı olma yolunda ilerleyecek.

Klasik MSI tasarımının yerine Z170A Gaming Titanium'da beyaz rengine bürünmüş baskı devre kartları oldukça hoş gözüküyor. LGA 1151 soket standartına sahip 6. nesil Intel Core Skylake ailesinin tamamına destek veren anakart, işlemci için üzerinde 8pin, 4pin ve 24pin ATX bağlayıcılarını bulunduruyor.

16 fazlı PWM tasarımı itibari ile yüksek frekans için gerekecek olan güç gereksinimini karşılayabilen anakart, Titanium ismini üretiminde titanyum ham maddesinin kullanıldığı bobinlerinden alıyor.

Üzerinde DDR4 DIMM slotunu barındıran model, DDR4 Boost özelliğini sayesinde belleklerin hızını otomatik olarak arttırabiliyor. Diğer bir mühendislik özelliği olan özel kontrol ünitesi sayesinde Z170A Gaming Titanium, hız aşırtmayı seven kullanıcıların gözdesi olmayı hedefliyor. Böylelikle anakartın tak-çıkart özelliği bulunan yeni PCB'si, sıvı azot ile çalışma yapan kullanıcıların oldukça hoşuna gidecektir. Çünkü çok yüksek dereceleri bulan bu soğutma çalışmalarının sonucu olarak, kontrol paneli üzerinde bulunan butonlar hasar görebiliyordu. Fakat yeni eklenen tak-çıkart özelliği sayesinde bu sorun tamamen ortadan kalkacak.

Teknik özelliklere devam ettiğimizde anakartın üzerinde iki adet PCIe 3.0 x16, iki adet PCIe 3.0 x8 ve üç adet PCIe 3.0 x1 slotlarının bulunduğunu söyleyebiliriz. Eğer anakartın üzerinde bulunan tüm slotları kullanmak isterseniz ürün üzerinde 6pin bağlayıcı modülü de bulunuyor.

Yeni nesil SSD sürücüler ile iki adet M2 slotu bulunduran anakart üzerinde diğer depolama birimleri için 8x SATA-III portu ile iki adet SATA Express bağlayıcıları yer alıyor. Medya cihazları için ise kart üzerinde Audio Boost 3, 7.1 optik ses desteği, PS/2 Gaming portu, LAN portu ve iki adet HDMI ile bir adet Display portu bulunuyor.

Tam olarak Ağustos ayında tanıtılması beklenen anakartın fiyat etiketi ise şimdilik belli değil. Fakat içerisinde kullanılan titanyum sayesinde fiyatının beklenilenden pahalı olacağını söyleyebiliriz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum