Need for Speed Oynamak İçin Neden Sürekli Online Olmalıyız?

Yersen...

Geçtiğimiz aylarda Ghost Games'in Twitter'dan sorulan bir soruya verdiği cevap sonrası netleşen duruma tepkiler sürüyor...

Bir kaç ay önce Need for Speed'in resmi twitter sayfasında sorulan bir soruya karşılık olarak, oyunun -tek kişilik oyun modunda dahil- internet bağlantısı isteyeceğine dair bir cevap gelmişti. Hatta oyuncuların bu duruma tepki göstererek kurduğu bir imza kampanyası bile olmuştu.

İmza kampanyasına katılan oyunculardan biri Diablo 3 örneğini vererek: "Bundan 10-15 sene sonra, hakkım olarak Diablo 3'ü açıp oynamak istediğimde bunu yapabilecek miyim? Keza Need for Speed bunca sene sunucularını açık tutup bana bu imkanı verecek mi?" şeklinde farklı bir bakış açısı getirdi. Tüm bunlara karşılık Offical Xbox Magazine'in son sayısında Ghost Games'ten Marcus Nilsson şöyle bir açıklama yaptı:

"Autolog üzerinde senelerdir çok fazla uğraşıyoruz ve oldukça sağlam bir özellik olduğunu düşünüyoruz. Bu kez Autolog bir 'insan sesi' olmaktan fazlasını sunacak. Size listenizdeki arkadaşlarınızın oyununu da kendi oynunuzun hikâyesindeymiş gibi hissettirecek.

Ayrıca yeni bir 'snapshot' sistemimiz var. Oyunun farklı anlarından fotoğraflar çekiyor ve oyunun sosyal sisteminde insanlar bu fotoğrafları beğenebilyorlar. Bu beğeniler size oyun için para olarak geri dönüyor. Böylece oyunda ilerleme kaydedebiliyorsunuz. Bunun dışında Xbox One'ın video kaydetme ve yayın yapma ile ilgili mevcut sistemi de çok başarılı... Oyunda bunu da kullanacağız."


Nilsson sağolsun çok güzel bilgiler vermiş de tüm bunların sosyalleşmek istemeyen veya zayıf bir internet bağlantısına sahip olan (hatta belki hiç interneti olmayan) insanların umrunda olmadığı gerçeğini atlıyor gibi... Aslında mevzunun özüyle ilgili hiçbir şey demeyerek laf salatası yaptığı da söylenebilir.

3 Kasım'da oyun piyasaya çıktığında bu mevzu daha da detaylanacaktır. Bakalım Ghost Games ve EA cephesi inandından vazgeçecek mi?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum