Yeni Fable Yolda - Lionhead, Microsoft'a Kırgınlığını Gizlemiyor

Fable, Playgrounds'a emanet

Büyük bütçeli, son derece derin bir Fable oyununa hazır olsak iyi olur. Daha önce de size iddia düzeyinde yeni Fable hakkında bazı bilgiler vermiştik ve bunların en önemlisi de oyunu geliştiren ismin Forza Horizon'ın da geliştiricisi olan Playground stüdyosu olduğuydu. Microsoft'a yakın kaynaklar iddiaları doğruladı, Microsoft İngiltere merkezli Playground'u yeni Fable oyunu için görevlendirmiş. Microsoft'un kendisi henüz konuyla ilgili resmi açıklamayı yapmadığı için 'neredeyse kesin' diyorum ama siz isterseniz 'neredeyse' kısmını görmezden gelebilirsiniz.

Bu oldukça büyük bütçeli Fable oyunu tamamen hikaye ve karakter odaklı bir açık dünya aksiyon RYO'su olacak. Büyük bütçeli diyorum çünkü oyunun gerçekten de büyük bir ekip tarafından geliştirilmesi hedefleniyor, Playground'un Warwickshire'daki yeni ofisinde yaklaşık olarak 200 kişi bu oyun üzerinde çalışacak. Oyun henüz geliştirilme aşamasının başlarında, büyüklüğünü de düşünürsek kısa zaman içinde oynanabilir hale gelmesini de beklemiyoruz. Aynı Sony'nin duyurduğu büyük oyunları 2-3 sene beklediğimiz gibi bu yeni Fable'ı da o kadar beklememiz gerekecek gibi duruyor.

Microsoft 2016 yılında Fable'ın yaratıcısı Lionhead Studios'u kapatmış ve geliştirilmekte olan Fable Legends oyununu iptal etmişti. Halbuki Lionhead yeni bir Fable oyunu, Fable 4'ü yapmak istiyordu. Kafalarındaki oyun fikriyle Microsoft'tan bütçe ve zaman istediklerinde ise Microsoft bu projeyi reddetmiş ve onun yerine Fable Legends için 75 milyon dolar ve dört sene geliştirme süresi vermişti. Halbuki Lionhead, Legends üzerinde çalışmayı istemiyordu bile; oynaması ücretsiz, çok oyunculu bu oyun Lionhead'in aklında fikre uymuyordu çünkü.

Playground'un yeni Fable oyunu üzerinde çalıştığı haberi de Lionhead çalışanlarını hem sevindirip, hem üzmüşe benziyor. Microsoft'un tekrar Albion'a dönmeye karar vermesi elbette güzel, ama Fable'ın yaratıcılarından Simon Carter şöyle diyor: "Bu konuda hislerim çok karmaşık. Bir yandan bu İngiliz oyun sektörü için büyük bir haber ve Fable'ın ölmediğini görmek çok güzel. Diğer yandan Fable oyunu yapmakta usta bir ekibi dağıtıp, sonra da yeni bir Fable yapmaya çalışmak... Fable değişik bir oyun, yeni bir ekip için çözmesi zor olacak bir isim. Yine de söz konusu ekibin çok yetenekli olduğunu ve ortaya çok iyi bir iş çıkaracaklarından şüphem yok."

Bu sürede ne değişti de Microsoft karar değiştirerek tekrar Fable'a döndü dersiniz? Elbette ki bunun ateşleyicisi Guerilla Games'in müthiş bir başarı yakalayan oyunu Horizon: Zero Dawn. Son derece başarılı satış rakamlarına ulaşan oyun Şubat ayında dağıtılacak D.I.C.E. ödüllerinde de tam 10 dalda aday gösterildi. OGZ Ödüllerinde de Yılın Aksiyon Oyunuseçtiğimiz oyunun başarısı Microsoft'un "elimde Fable gibi bir isim var, bunu neden değerlendirmiyorum" demesine neden olmuş olsa gerek.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum