Netflix Kanlı Canlı Bir Gundam Filmine Hazırlanıyor!

Dev maymunlardan dev robotlara

Dünyaya dev robotları tanıtan efsane anime serisi Gundam tarihinde ilk defa kanlı canlı bir film olmaya hazırlanıyor. Netflix ve Legendary Pictures ortaklığında yapılacak olan film oldukça iddialı bir yaratıcı ekibi de bir araya getirdi. Daha önce Kong: Skull Island'ı da yönetmiş olan Jordan Vogt-Roberts filmin yönetmen koltuğunda yer alacak. Gundam'ın senaryosunu ise Y: The Last Man çizgi romanının da yazarı olan Brian K. Vaughan kaleme alacak. Filmde ayrıca Gundam markasının yaratıcısı Japon animasyon stüdyosu Sunrise da yapımcı olarak görev alacak.

1979 yılında Yoshiyuki Tomino tarafından yaratılan ilk anime serisiyle birlikte dünya genelinde büyük bir yankı uyandırmaya başlayan Gundam, bildiğimiz "dev robot" konseptinin mihenk taşlarından birisi. 80'lerden itibaren kitaplar, oyuncaklar, mangalar ve oyunlarla birlikte dört bir yandan dünyayı ele geçiren Gundam, artık bir filme de sahip olacak. Henüz hikaye detaylarını bilmediğimiz film Legendary'nin dağıtımcılığıyla birlikte sadece Çin'de vizyona girecek, dünyanın kalanı filme Netflix üzerinden erişebilecek. 

Aslında bundan yaklaşık üç yıl önce de bir Gundam filmi gündeme gelmişti. Hatta o dönem Sunrise ve Legendary film hakları için anlaşmaya varmış ve Cale Boyter'ı yapımcı olarak görevlendirmişti. Ancak aradan epey zaman geçti ve artık işin içinde Netflix var. Daha önce dev maymunlarla kendini ispatlayan Vogt-Roberts bakalım dev robotlarla da aynı başarıyı gösterebilecek mi? 
 

YORUMLAR
allalla
13 Nisan 2021 11:53

Literatürde bu tür, Mecha olarak geçiyor.

Gundam serisi, konuları itibariyle son derece politiktir. Hatta havası ve işlenişi, olay örgüleri oldukça karanlıktır.

Umarım cincon mechası yapmazlar Gundam'ı.

GwynBleidd
allalla
13 Nisan 2021 16:40

Abi Netflix'ten bahsediyoruz. Amaçları sadece isimden para yemek.


Parolamı Unuttum