Nightdive Studios, No One Lives Forever'ı Diriltmekte Kararlı

Keşke olsa

Monolith Productions'un 2000 tarihli kült klasik FPS oyunu No One Lives Forever, lisans anlaşmazlıkları sebebiyle hiçbir dijital satış platformunda bulunmayan bir oyun. Bu oyunu oynamanın tek yolu orijinal CD versiyonuna sahip olmak (neyse ki şanslı azınlıktanım), ya da korsan olarak indirmek. Yeni nesil oyuncular sırf bu yüzden bu harika seriyle tanışamıyor desek yalan olmaz.

Nightdive Studios CEO'su Steven Kick ise bu seriyi öyle ya da böyle diriltmeyi ve oyuncularla yeniden buluşturmayı kafasına koymuş. Bildiğiniz gibi Nightdive Studios halihazırda eski klasiklerden bazılarına el atmış durumda, şu an yeni System Shock üzerinde çalışıyorlar, çünkü bundan birkaç sene önce serinin tüm haklarını satın aldılar. Kick'in göz koyduğu yeni hedef ise No One Lives Forever.

Noclip'e verdiği röportajda en çok hangi seriyi geri getirmek istediğine dair soruya anında NOLF cevabını veren Kick, serinin haklarının zamanında birden çok firmaya dağılmış olduğunu ve sorunun da bundan kaynaklandığını söylüyor. Tüm hak sahiplerini bir araya toplamanın çok zor olduğunu, bir sürü müzakere yapılması gerektiğini söyleyen Kick "asla pes etmeyeceğim, er ya da geç bu iş olacak" diyor.

Bundan yaklaşık 5 sene önce bununla ilgili bir haberimiz daha olmuştu, o zamanlar Nightdive'ın tüm çabalarının olumsuz sonuçlandığını söylemiştik ama Kick bir şekilde tarafları ikna etmeye kararlı görünüyor.

Sizi bilmem ama No One Lives Forever ve No One Lives Forever 2: A Spy In H.A.R.M.'s Way'in yenilenmiş hallerini oynayabilme fikri beni gayet heyecanlandırıyor, Cate Archer'a yeniden kavuşmak harika olurdu.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum