Nintendo ile Sega Arasındaki Savaş TV Dizisi Oluyor

Console Wars romanı televizyona taşınıyor

Blake Harris'in 2014 yılında yazdığı ve Nintendo ile Sega arasında 90'lı yıllarda yaşanan savaşın hikayesini anlatan Console Wars romanı, CBS kanalı tarafından TV dizisine dönüştürülece. Kitaptan bir de ayrıca belgesel çıkacağı da söyleniyor.

Deadline sitesinin haberine göre belgesel kısmını Harris ve Jonah Tulis yönetecek, yapımcılığını ise Oskar ödüllü Doug Blush üstlenecek. Bu belgeselin yapımcıları arasında Seth Rogen ve Evan Goldberg de bulunuyor.

Televizyon dizisi ise mini dizi olarak planlanmış ve yönetmenlik koltuğunda da yakından tanıdığımız bir isim var: Kong: Skull Island'ın yönetmeni, aynı zamanda çekilmekte olan Metal Gear Solid filmini de yöneten Jordan Vogt-Roberts. Dizinin yazarlığını ise Mike Rosolio yapacak.


Console Wars kitabının tam ismi "Konsol Savaşları: Sega, Nintendo ve Bir Nesli Tanımlayan Savaş" ve 90'lı yıllarda oyun sektöründe hakimiyeti ele geçirmeye çalışan Sega ve Nintendo arasında yaşanan mücadeleyi konu alıyor. Bu dönemde firmalar doğrudan birbirlerini hedef alan reklam kampanyaları da yapmıştı, hatta Sega'nın Genesis konsolunu "Genesis does what Nintendo'nt" sloganıyla tanıtması unutulmazlar arasındadır.

Bu dizinin özellikle bizler gibi oyun dünyasının içinde olanlara oldukça hitap edeceğini düşünüyorum. İlk etapta aklıma Halt & Catch Fire dizisi geldi aslında, orada da bilgisayar tarihinin önemli olayları müthiş bir kurguyla anlatılıyordu. Bu yeni dizi de son derece ilgi çekici olacak gibi görünüyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum