Xbox One ve PS4 Oculus Rift İçin Yeterli Değilmiş

5 yıl boyunca aynı donanım Oculus Rift'e göre değil.

Birçok oyun meraklısını yeni nesil konsollardan bile daha çok heyecanlandıran Oculus Rift ve diğer VR teknolojileri sürekli radarımızda. Bu arada Oculus Rift’in kurucusu Palmer Luckey, ürününün geleceğine dair yolu biraz daha netleştirdi. Sonuç hoşunuza gitmeyebilir.

Kendisi ile yapılan bir röportajda Luckey, PlayStation 4 ve Xbox One’ın, onların planladığı gelişim ve ilerleme haritasına uyacak beceride olmadıkları için öncelikleri arasında olmadığını belirtti.

“Bizim amacımız en iyi sanal gerçeklik deneyimini verebilmek ve sürekli ürünümüzü geliştirmek. Ama konsollar, aynı donanımla uzun süre giden aletler. Ne kadar iyi gözükürlerse gözüksünler iki konsol da 60 frame üstünde 3B olarak yüksek çözünürlüklü görüntü sunamıyorlar.”

Şu anda bile oyunların 1080P’nin altındaki çözünürlüklere sırf 60fps’yi tutturabilmek için geçtiklerini hatırlatan Luckey, daha 2B görüntülerde bile kalitenin tutturulamadığını belirtti. Evet, özellikle Xbox One bu konuda oldukça sıkıntı çekiyordu zaten.

“Bizim önceliğimiz gelişen ve güçlenen platformlarda çalışan bir ürün ortaya koyabilmek ve konsollar ne yazık ki bu platformlar değil.”

YORUMLAR
Parolamı Unuttum