Overwatch 2'nin En Tepesindeki İsim, Steam'deki Durumu Değerlendirdi

Aaron Keller, tepkinin kaynağını biliyor

Geçtiğimiz hafta Steam çıkışını gerçekleştiren Overwatch 2, korkunç bir tepki ile karşı karşıya kalmıştı. An itibariyle oyunun Steam sayfasında bulunan 150.000'den fazla oyun sadece yüzde 9'u olumlu halde. Bu da Overwatch 2'yi, tarihin en kötü oylanan Steam oyunu yapmış durumda. 

Overwatch ekibi de bu duruma sessiz kalamadı elbette. Geçtiğimiz gün yayınlanan blog gönderisinde, oyunun yönetmeni Aaron Keller yaşanan sıkıntıdan bahsetti. Keller imzalı gönderide "oyuncuların tepkisinin anlaşıldığı ve bu tepkinin nedeninin bilindiği" ifade edilmiş.

Görünüşe göre Keller, bardağın dolu tarafına bakmayı seven bir isim. Yönetmene göre bu kadar olumsuz yorum almak moral bozucu olsa da, ilk kez oyunu deneyim etme şansı bulan yüzlerce oyuncu olması sevindirici. "Overwatch 2'yi hiç olmadığı kadar erişilebilir yapmak için uğraşıyoruz" diyor Keller.

Gelen eleştirileri değerlendiren ekip, bu eleştirilerin büyük bir kısmının iptal edilen PvE moduna atıfta bulunduğunu keşfetmiş. Keller da yazıda bu durumun farkında olduklarını ve oyuncuları anladıklarını şu şekilde ifade etmiş:

"Steam'deki incelemelerin birçoğu, 2019'da duyurulan PvE modunun iptalini oyundaki memnuniyetsizlik nedenlerinden biri olarak belirtmiş. Bu memnuniyetsizliği anlayabiliyorum."

Hatırlarsanız Keller, bundan aylar önce yapılan bir açıklamada PvE modunun iptalini bizzat duyurmuştu. İşlerin istedikleri gibi gitmediğini açıklayan ekip, bahsi geçen "hero mission" modunun rafa kaldırıldığını söylemişti.

 

YORUMLAR
creepylord
21 Ağustos 2023 15:47

Çiğ abicim oyun. PvE tek başına geçerli sebep değil. Oyun ilk çıktığından beri çiğ. Oynanışı çok düz, aşırı derecede "temel" düzeyde kalıyor. Tamam, mantığı da bir yerde o zaten ama TF2 oynamış hiç kimse bu oyuna mevcut haliyle alışıp saatlerce oynamaz. Karakterlerin özellikleri ve aralarındaki denge o kadar sade ve belirgin ki, hepsi çok kısa sürede çözülüp metalaşıyor. Oynanış çeşitliliği kısır. Günün sonunda sistemde marjinal bir değişiklik olmadığı takdirde çok kısa sürede sıkıyor oyuncuyu. Başladıktan kısa bir süre sonra "1-2 el atalım çıkarız." diyecek kadar bile oynamak istemiyorsunuz.

Parolamı Unuttum