Panama Diktatörü Call of Duty: Black Ops II'deki Panama Diktatörünü Dava Etti

Yazık adamcağıza büyük haksızlık etmişler (!)

Call of Duty: Black Ops II'yi oynamışsanız Manuel Noriega karakterini hatırlarsınız.

İşte o karakter aslında 1983-1989 yılları arasında Panama'yı yöneten askeri diktatörden uyarlama bir karakter. Benzerlik gibi bir şeyden bahsetmiyorum. Gerçekteki şahsın adı da Manuel Noriega. Direkt olarak bir oyuna aktarma söz konusu yani.

İşte şu an 80 yaşında olan bu Noriega, Activision'ı dava etti. İddiası imajının "kaba bir şekilde yanlış kullanımı, adaletsiz bir görüntü çizmesi ve kötüye kullanılarak haksız kazanç elde edilmesi". Mahkemeye sunulan dosyada şu şekilde ibareler mevcut: "Black Ops 2'nin popülaritesini ve kazancını arttırmak için davalı, davacının imajını ve görünümünü izinsiz bir şekilde kullanmıştır. Davalının davacının imajını ve görünümünü kullanması davacıya zarar vermiştir. Davacı birçok suç işleyen bir düşman olarak resmedilmiştir."

Activision'ın Noriega'ya oyunlarında izinsiz bir şekilde yer vermesi ne derece doğrudur bilemiyorum ama Noriega'nın savaş suçları, cinayet, uyuşturucu kaçakçılığı, şantaj ve para aklama gibi konulardan ötürü 1990'dan bu yana hapis yattığı düşünülürse Activision az bile yapmış demek istiyorum. Diktatörlere tahammülüm pek kalmadı da...

Noriega ABD vatandaşı olmadığından Activision'ın suçlamaya yanıt verme gibi bir sorumluluğu bulunmuyor. Şu ana kadar da bir yorum yapmadılar.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum