PewDiePie, YouTube Red ve Adblock Hakkındaki Düşüncelerini Paylaştı

Hak vermemek elde değil

40 milyon abonesiyle YouTube'un en çok aboneye sahip kullanıcısı olan ve yakın zamanda This Book Loves You (Bu Kitap Seni Seviyor) adlı kitabını yayınlayan PewDiePie, YouTube'un ücretli abonellik sistemi hakkında neler düşündüğünü Tumblr hesabından yazdı. PewDiePie kullanıcıların YouTube'a olan tepkisinin farkında ancak izleyicilerin davranışlarının ve reklamlara karşı aldığı tavrın buna yol açtığını söylüyor.

YouTuber’lar gelirlerinin %40’ını kaybediyor. Şahsen videolarımda Adblock kullanmanız bana uyar. Reklamlar rahatsız edici, anlıyorum. Bunun şikayetini yapmak için burada değilim. Ancak daha küçük kanallar için bu rakam yıkıcı olabiliyor. Buna rağmen insanların Adblock’a karşı tutumu oldukça gevşek görünüyor. Pek çok insan şunların farkında değil:

* YouTube Red büyük ölçüde Adblock’a karşı gelebilmek için var.

* YouTube Red var çünkü Adblock kullanmanın filli sonuçları bulunuyor.

* Adblock kullanmak sizi daha zeki ya da sistemin üstünde yapmıyor.”

Kendinizi bu kanal sahiplerinin yerine koyun. Yaptığınız emeğin karşılığını almak istersiniz değil mi? Patreon hesabı olan bir kanal sahibinin “Patreon’dan destek olamayan seyircilerimin en azından videoları Adblock’sız izlemelerini istiyorum” dediğini duyabilirsiniz. Pek çok websitesi Adblock yüzünden yeterli reklam geliri alamıyor ve bunun sıkıntısını çekiyor. Oyungezer Online olarak biz de bundan olumsuz yönde etkileniyoruz. Sizden isteğimiz en azından sevdiğiniz değer verdiğiniz kanal ve siteler için Adblock’ı durdurmanız.

Son kararı verecek olan sizlersiniz.

 

 

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum