Brezilya’da PS4 Almanın Bedeli 1800 Dolar, Pek Kimse De Almıyor Zaten

Ah şu vergiler.

Sony, PlayStation 4 için fiyat politikasını ilk açıkladığında, bölgelere göre fiyatın nasıl değişeceği merak konusuydu.

Ama şu anda rekor herhalde Brezilya’da. Çünkü orada 4000 R$, yani yaklaşık 1800 ABD doları eden bir fiyat var.

Yine de bu uçuk fiyat oyuncuları durdurmuyor ve Brezilya’da ilk konsolu alan Paulo de Campos (Lord Eternal) da bunun kanıtı.

34 yaşındaki oyuncu GameBreaker’la bir röportaj yaptı ve Brezilya’da oyunculuğun hep normalden daha pahalı bir eğlence biçimi olduğunu, bu sebeple de çok abartılmaması gerektiğini söyledi. İşin acı tarafı, kendisi fiziksel bir oyun bulamadığı için (Brezilya’da satışlar başlamamıştı daha) ve PSN sunucuları da çökmüş olduğundan konsolda herhangi bir oyun oynayamamıştı.

Bu fiyatlar fazla olduğu için resmi olmayan yollardan alımı öneren insanlar içinse başka bir kullanıcının yorumu var ve oldukça ilginç. Ezilmiş bir kutunun, üstü çizilmiş bir PS4’ün, ekstra bir DualShock 4 ve bedava bir oyunla birlikte kendisine yaklaşık 1300 AND dolarına geldiğini söyleyen bu kullanıcı, aslında tam garanti için aradaki farkın verilebileceğinden bahsediyor. Zaten resmi yollardan Brezilya’da doğru düzgün PS4 alan da olmadı, onu da belirtelim.

Ne olursa olsun, Türkiye için aşırı uçuk fiyatlardan bahsediyoruz. Ne kadar özgür ve kapitalist bir ülke olsak da, bizde buna yakın fiyatlar olsaydı, konsollar tahminen reyonlarda beklerdi.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum