PS4 Dijital Oyun Fiyatları Hem İngiltere’de Hem De Türkiye’de Göz Korkutuyor

Bu fiyatlar resmen uçuyor.

PlayStation 4’ün resmi Avrupa çıkış tarihi bu Cuma, yani 29 Kasım ama PlayStation Store şimdiden açıldı.

Ama bu açılış, yanında bolca soru işaretleri getirdi. İngiltere’nin durumu oldukça vahim. Dijital oyunların fiyatları kimi isimlerde 63 pound’a kadar çıkıyor. Normalde fiyatları 47 ilâ 50 pound arasında değişen kutulu ürünler düşünüldüğünde, burada büyük bir problem olduğu belirtiyor İngiliz oyuncular.

Öte yandan Türkiye’de de işler kötü gidiyor. Avrupa ile birlikte bizim de dijital oyun kütüphanemiz erişilebilir oldu. Şu anda Battlefield 4, Call of Duty: Ghosts, Need for Speed: Rivals gibi oyunlar 184 TL gibi bir fiyatla karşımıza çıkıyorlar. Tabii bizdeki GTA V’in kutulu fiyatının bile 220 TL olduğu düşünülürse, İngiltere’deki uçukluk karşımıza çıkmıyor.

Kutulu oyunlar konusunda bir netlik yok ama Sony Türkiye, oyuncuların mağdur olmamaları için fiyat politikalarını kabul edilebilir tutmanın peşinde. Benim tahminim şu anki dijital fiyatlardan daha uygun kampanyalarla Sony dağıtımındaki oyunlara erişebilecek olmamız.

Aral İthalat cephesinde ise tahminler 250 TL (10 aşağı 10 yukarı) civarını gösteriyor. Yukarıda da dediğim gibi, GTA V ve yeni çıkan Call of Duty: Ghosts bu tahminlerin arkasındaki en güçlü sebepler. Daha aşağı ya da daha yukarı çıkma ihtimali de var, unutmayın.

Anlayacağınız, yeni nesil konsolları almakla dertler bitmiyor. Oyun tedariği de oyuncuların burnundan getirme potansiyeline sahip.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum