PS 4 Sesle Nasıl Kumanda Edilir?

Sevgili öğrenciler, alın bakayım yerlerinizi.

Avrupa için 2 gün kala, PlayStation cephesi tanıtımlarına devam ediyor.

Daha önce bize DualShock 4’ün özelliklerini erkenden tanıtanPlayStation Access serisi, şimdi de sesli kontrollerle neler yapabileceğimizi anlatıyor.

Öncelikle PlayStation Camera ya da mono kulaklık setinin iş görebileceği bilgisi, ilk etapta kamerayı almak istemeyenleri rahatlatacaktır. Başlangıçta “Playstation” diyerek sistemin dikkatini çektikten sonra aşağıda listelenen komutları kullanarak konsolunuza direktifler verebiliyorsunuz.

Oyunlar için oyunun ismini söyleneiz yeterli. Ama Xbox One’dakinin aksine tüm ismi değil, sadece bir kısmını söyleyebiliyorsunuz. Yani “Killzone: Shadow Fall” yerine sadece “Killzone” demeniz yeterli.

Yapabilecekleriniz aşağıdaki videoda adım adım gösteriliyor. Ama bizi en çok ilgilendiren, aksan mevzusu.

Türkçe komutlar yok ne yazık ki. Ama bizler farklı (ve kimi zaman anlamsız) aksanlarda az çok tutturmayı başardık. Tümüyle sırtınızı yaslayacağınız bir sistem olmasa da, el altında bulunması hoş. Ufak bir de not. Şu anda, EA oyunları oyun içinde sesli komut sistemini kapıyor gibi gözüküyor. Ama diğer oyunlarda bu sıkıntıya rastlamadık. İleride durum ne olur, hep birlikte göreceğiz.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum