Resident Evil 3 Remake, Orijinal Oyuna Çok Da Sadık Kalmayacak

Değişim görsellerle sınırlı değil

Son günlerde Resident Evil 3 Remake'in yapımcıları çeşitli röportajlar vermeye başladı ve bu röportajlardaki ortak yan da Remake'in orijinal materyale çok sadık kalmayacağının vurgulanarak belirtilmesiydi. Zaten oyun ilk duyurulduğunda da orijinalinden bir nebze farklı olacağını öğrenmiştik, ama bu konuda da merak ettiğimiz detaylar gelmeye başladı.

Örneğin Carlos Oliviera'nın farklı görüneceğini zaten oyunun kapak resminden görüyorduk, ancak bu değişim yalnızca görsel olmakla kalmayacakmış. Masao Kawada, Famitsu'ya verdiği röportajda oyunun çeşitli kısımlarında aynı Carlos'un görünüşündeki gibi farklar olduğunu ama bunların hiçbirinin sebepsiz yere yapılmadığını söylüyor. "Carlos'un değişiminin önemli olduğunu söyleyebilirim. Değiştirdiğimiz tek şey görünüşü de değil üstelik" demişti.

Oyunun yapımcılarında Peter Fabiano ise buna açıklık getirmiş ve oyunun Carlos'la oynayacağımız ilginç bir kısma sahip olacağını söylemiş. Elbette Capcom spoiler vermemek için dikkatli açıklamalar yapıyor ama buradan da oyunun bir kısmında Carlos'u doğrudan kontrol edeceğimizi anlayabiliyoruz.

Ancak oyundaki değişiklikler sadece ekleme şeklinde değil. Mesela artık ara sahnelerde yaptığımız minik seçimlerle hikayeyi farklı yönlere götüren 'canlı seçim' sistemi yok. Ayrıca oyunda bu sefer farklı sonlar değil, sadece bir son bulunacak. Bu da hangi sonun gerçek son kabul edildiğine dair tartışmaları ortadan kaldıracak gibi görünüyor.

Elbette Resident Evil 3 Remake içinde Resistance çok oyunculu modu bulunacağı için bir de Mercenaries eklemeye gerek de görmemişler. Belki sonradan bir DLC yoluyla bu mod eklenebilir, kesin bir bilgi verilmiyor bunun hakkında.

Resident Evil 3 Remake'in Resident Evil 2 Remake kadar başarılı olup olamayacağını Nisan ayında göreceğiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum