Rockstar Yeni Oyunu İçin İş İlanı Verdi

Neyin peşindesiniz?

Son yıllarda oyun firmalarının iş ilanlarına bakalım yeni oyunlarıyla ilgili bir bilgi koparabilir miyiz diye odaklanır olduk. Hatırlayacak olursanız geçen ay Destiny'nin geliştiricisi Bungie'nin verdiği iş ilanının haberini yapmıştık.

Rockstar Toronto bir oynanış tasarımcısı istediklerini bir iş ilanıyla yakın zamanda duyurdu. Adayın özellikle fizik temelli, prosedürel animasyon teknolojisine hâkim, silah tasarımı ve yok edilebilir çevre üzerinde deneyimli olması arzu ediliyormuş. Yayınlanan ilanda adayın yerine getirmesi beklenen sorumluluklar, adaydan istenen nitelikler ve yeterlilikler bulunuyor. Kalanına aşağıdaki görselden bakabilirsiniz. Liste biraz uzun olduğu için hepsini çevirmeyi uygun görmedim. Bizim için en çok dikkat çekici olanına gelelim. Firmanın planladığı oyunla ilgili detay aranan nitelikler bölümünde şöyle belirtilmiş:

"Asimetrik co-op gizlilik deneyiminin temelini yapmak için gelişmiş fiziksel ve dijital ön örnek yapım yetenekleri gerekmektedir."

Basitçe tanımlayacak olursak asimetrik oynanışa oyuncuların birlikte oynadıklarında farklı tecrübeler edinmeleri diyebiliriz. Oyuncuların rolleri farklılık gösteriyor ve ortak yönleri daha az. Oyuncuların birbirini görmediği anlar da oluyor. Asimetrik oynanışın ağırlıkta olduğu oyun fazla yok bu yüzden örnek bulmakta zorluk çekebilirsiniz. Hem bu yüzden hem de gizlilik içereceği için Rockstar Toronto'nun yeni oyununu merak etmeye başladık.

Rockstar-Toronto-Gameplay-Designer.jpg

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum