Rocksteady Batman: Arkham Knight'tan Sonra Ne Yapacak?

Ufukta hangi oyunlar var?

Kim bilebilirdi ki bir gün Rocksteady diye adı sanı duyulmamış bir ekibin unutulmaz Batman oyunları yapacağını? Urban Chaos adında naçizane bir FPS oyunuyla hayata merhaba diyen stüdyo Batman: Arkham Asylum ile turnuvayı gözünden vurdu. “Süper kahraman oyunu böyle yapılır” dersi verdi adeta.

İlk Arkham oyunundan sonra makarayı biraz ileri sardığımızda Arkham City ve Arkham Knight ile Rocksteady’nin çıtayı daha da yukarılara çıkardığını görüyoruz. Fakat bu noktadan sonra bir sıkıntı var; Rocksteady üstüne basa basa Arkham Knight ile seriyi sonlandırdıklarını belirtti. Peki ekip bundan sonra hangi işlere imza atacak? Gelin hep beraber ihtimalleri değerlendirelim.

Superman

Herkesin ilk aklına gelen oyun büyük ihtimalle Superman’dir. Şu an Batman’den sonraki en popüler DC kahramanı olan Superman, Rocksteady’nin ellerinde bir şahesere dönüşebilir. Karakterin olağanüstü güçlerinin nasıl oyun çerçevesinde dengelenebileceğiyse şimdilik bir soru işareti.

rocksteady-superman

Justice League

Batman ile işi biten ekip Batman’den ayrı veya Batman’in daha az yer kapladığı bir Justice League serisine başlayabilir. Birçok karakteri tek potada eritmek oldukça zor olacağı için Superman ve Wonder Woman gibi temel karakterlere odaklanılarak bu iş belki kotarılabilir.

rocksteady-justice-league

Suicide Squad

İçerisinde aşırı güçlü karakter barındırmayan Suicide Squad’ın oyunu da kuvvetli ihtimaller arasında yer alıyor. Batman’in diyaloglar veya gölgeler arasında geçeceği, karakterler arası geçişin bulunduğu ve belki de (Rocksteady’nin pek harcı olmasa da) co-op bazlı bir Suicide Squad görebiliriz.

rocksteady-suicide-squad

Rorschach

DC ve Warner Bros.’un ellerinde olan bir başka yapıt Watchmen de Rocksteady tarafından şaha kaldırılabilir. Batman’in atmosferine de uyan Watchmen’in sevilen karakteri Rorschach’e odaklanılan bir oyuna çok az oyuncu hayır diyecektir.

rocksteady-rorschach

Yeni IP

Warner Bros.’un bu tercihe nasıl yaklaşacağını kestiremesem de Rocksteady’yi özgür kılmak oldukça yerinde bir hamle olur. Rocksteady, oyuncuları yepyeni bir isimle tanıştırıp yeni maceralara rahatlıkla götürebilecek kalitede bir ekip.

rocksteady-ip

Batman

İhtimallerden biri de Rocksteady’nin bizleri bu zaman boyunca kandırdığı. Belki de stüdyo Batman Arkham serisini sonlandırıp farklı bir Batman hikayesine adım atacak. Arkham Knight’ın sonrasını konu alacak bambaşka bir Batman hikayesi de mümkün olabilir. Tabii bu ihtimal oldukça düşük.

rocksteady-batman

Rocksteady’nin bizim aklımıza takılan seçenekleri bu şekilde. Sizden gelecek tahminleri de oldukça merak ediyoruz. Sizce Rocksteady, Batman: Arkham Knight’tan sonra ne yapacak?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum