Ryse: Son Of Rome Dört Farklı Videoyla Kapıya Dayandı

Marius’u kızdırmayın sakın.

CRYTEK’in Kinect’e odaklanarak çalıştığı günlerden bugüne oldukça biçim değiştirerek gelen Ryse: Son of Rome projesi yakında oyuncuların karşısına çıkacak. Xbox One’a özel olarak hazırlanan bu projenin  de yeni videoları bugün bizleri karşıladı.

Genelde tek kişilik oynanışa dair olan bu videolardan üç tanesi, Marius’un maceralarından üç farklı yeri gösteriyor bize. Oynanışı, görselliği ve komboları net şekilde gösteren bu videolar sonucunda Marius’un arada hedefe doğru hızlıca kaydığını, kombolar esnasında basacağı tuşun rengine göre adamın parladığını, kalkanı ve gladius’u ile “döv ha döv” yaptığını görüyoruz.

Dördüncü videoda ise dövüş mekaniklerinin detaylı şekilde anlatılması var ki, ilginç bir şeyler görüyoruz orada. Antik Roma’da mızrağa verilen isim pilum (çoğulu pila, videoda öyle geçiyor) ve Marius bu ekipmandan bir şekilde çıkartabiliyor sürekli. Kendisi yaklaşık iki metre olan bu aletleri Marius nasıl taşıyor, ben anlamlandıramadım.

Bir diğer konu ise gelen okları kalkanı savurarak düşmana geri yollayabilmek. Evet, yanlış duymadınız. Gelen alevli oku kalkan savuruşuyla geri yolluyoruz. Ofiste denedik, biz başaramadık. Marius cidden harika bir askermiş.

Bu gariplikleri saymazsak oyunun dövüş mekaniğinin çabuk sıkacak gibi bir hali var. Çok tekrar ediyor çünkü. Umuyoruz bunu renklendiren, araları dolduran bir öyküsü ve kurgusu vardır oyunun.

Görüntülere laf söylemeye elim gitmiyor ama. Ryse, göz dolduruyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum