Samsung, Oyun Yayın Servisi Yarışından Çekiliyor

Duyan, kullanan var mıydı ki?

Oyun yayın servisi dendiğinde aklımıza hemen sektörün en büyük oyuncuları geliyor; Stadia ile Google, GeForce Now ile Nvidia, Project xCloud ile Microsoft gibi. Ama bu üçlünün dışında da bu işe girmeyi deneyen bazı isimler vardı, bunlardan biri de Samsung'du. Samsung, oyun yayın servisi PlayGalaxy Link'in 27 Mart tarihiyle kapanacağını açıkladı.

"PlayGalaxy Link mi, o da ne?" diye soruyorsanız hiç de haksız sayılmazsınız, resmen pek bilinmeyen ve duyulmayan bu servisin iptal haberi sessiz biçimde 26 Şubat'ta verilmiş ama büyük haber siteleri bunu henüz dün ve bugün vermeye başlamışlar. Buradan da bu servisin ne kadar geride kalmış olduğunu anlamak mümkün.

"Zor geçen tartışmaların ardından PlayGalaxy Link'i iç politika değişikliklerimizden dolayı 27 Mart 2020 tarihinde sonlandırmaya karar verdik. Bu servisi sonlandırarak iş geliştirme organizasyonumuzun kaynaklarını daha verimli olarak kullanabilecek ve bir sonraki yeni ürünümüze değer katabileceğiz" denmiş açıklamada.

Servisin beta hayatına geçmesi yaklaşık 4 ay önce olmuştu ama demek ki pek ilgi de görmemiş. Zaten diğer rakiplerinin aksine kısıtlı cihaz desteğine sahipti ve sadece Galaxy marka akıllı telefonları destekliyordu. Samsung'un Microsoft'la oyun yayın servisleri için ortaklığa gittiğini biliyoruz, dolayısıyla çok büyük ihtimalle bu servisten vazgeçerek xCloud'a destek verecekler cihazlarında.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum