Advertisement

Sea of Thieves 8. Sezon - Neler Değişti?

Artık profesyonel korsan olma vaktidir

Canınız sıkıldığında kendinizi fark etmeden içerisinde bulduğunuz bir oyun var mı? Benim için bu oyun uzun süredir Sea of Thieves. Arkadaşlarınızla keyifli vakit geçirebileceğiniz gibi her güncelleme ile “solo” oyunculara yönelik iyileştirmeler kazanan oyun sekizinci sezonu ile pek çok şeyi değiştirmeye geldi.

Bu yazıda sizlerle sekizinci sezonun beraberinde getirdiği en büyük değişimleri değerlendirecek ve güncellemenin artı ve eksilerine yakından bakacağız. Hazırsanız gelin, engin denizlerde yeni bir maceraya çıkalım.

Anında Korsanlık

PvP, Sea of Thieves topluluğunun uzun süredir tartıştığı bir konu. Pek çok oyuncu sadece balık tutmak ya da eğlenceli görevler yapmak için oyuna giriyor. Fakat oyunları esnasında kendilerini avlamaya gelen “Reaper” bayraklı oyuncular ile karşılaşabiliyor. O ana kadar çalıştığınız her şeyi bir anda kaybetmek, ciddi bir sinir harbi yaşatıyor insana. Eminim hepimiz buna benzer bir durumu en az bir kere de olsa yaşamışızdır.

Bununla birlikte özellikle son dönemlerde bu “PvP karşıtı” söylemlerin ciddi anlamda arttığını görüyoruz. Pek çok oyuncu “bana dokunmayan yılan bin yaşasın” modunda hayatına devam ederken, bir grup da oyunu sadece PvP yönü için oynuyor. Sanırım ben her iki grubun içerisinde de varlık gösteriyorum.

Çünkü Sea of Thieves’in PvP yönü gerçekten çok eğlenceli. Piyasada bulabileceğiniz hiçbir şeye benzemeyen bu tecrübe, yeteneklerinizi sonuna kadar kullanmanızı ve iyi bir strateji kurmanızı talep ediyor. Dünyanın en iyi oyuncusu bile olsanız doğru stratejiyi kuramazsanız savaştan mağlup olarak ayrılabiliyorsunuz. İşte ben de PvP tarafında bu hissi yaşamayı oldukça seviyorum.

Sekizinci sezonun “PvP odaklı bir sezon” olduğunu duyduğumuzda ise gerçekten topluluğun ortadan ikiye bölündüğünü gördük. Reddit’te amansız tartışmalar dönerken, SoT içerik üreticileri de konuyla ilgili farklı açıklamalar yaptı.

Fakat Rare, her iki tarafı da rahatlatacak bir sistem ile karşımıza çıkmayı başarmış. Ben bu sisteme “anında korsanlık” ismini taktım.

Denizler Altında Yirmi Bin Fersah

Nedir bu “anında korsanlık” dediğinizi duyar gibiyim, hemen açıklayayım. Sekizinci sezon ile birlikte tüm oyuncular, gemilerindeki görev masasının üzerinde bir kum saati ile karşılaşacak. Bu kum saatini kullanarak artık istediğiniz an PvP savaşlara girebileceksiniz. Bu da özellikle reaper’ların iki saat boyunca başka gemileri aramasının önüne geçmiş olacak. İstediğiniz an savaştığınız bir SoT tecrübesi kulağa hayal gibi geliyor olsa da artık değil!

Kum saatini kullanarak hızlıca matchmaking sistemine giriş yapıyorsunuz. Oyun muhteşem bir animasyon ile sizi su altına çekerek pek çok online oyundan tanıdığımız matchmaking sırasına sokuyor. Rare bu sistemin, sizi kendi yetenek seviyenizde oyuncular ile eşleştirdiğini söylüyor.

Bir oyuncu bulunduğunda ise suyun üstüne çıkıyor ve küçük bir alanda rakibiniz ile savaşa başlıyorsunuz. Kazanan hayatına aynı sunucuda devam ederken, yenilen başka bir sunucuya gönderilerek bu ikilinin bir daha karşılaşmaması sağlanıyor.

İnce Detaylar

Elbette savaşlara girmeden önce her zaman olduğu gibi stoklanıp hazırlıklı olmakta fayda var. Fakat şu ana kadar oldukça ilginç stratejiler ile karşılaştığımı söylemem gerek. Örneğin savaş esnasında belirlenen sınırdan çıkarsanız, belli bir süre sonra aniden batıyorsunuz. Bu nedenle bazı oyuncular geminizi ele geçirdiklerinde sizi aniden sınırın dışına çıkartmaya başlıyor. Elbette geminizi tekrar ele geçirerek bu kaosun önüne geçebilirsiniz.

Bir diğer ilginç detay ise bu savaş alanı içerisinde bulunan variller ve barut fıçıları. Eğer doğru bir strateji izlerseniz, barut fıçıları rakibinizin mezarı haline gelebiliyor. Barut fıçılarını alıp rakibinizin üzerine çıkmaktan bahsetmiyorum bu arada. Doğru hamleler ile gemilerini bu fıçılara doğru sürükleyebilirsiniz.

Dediğim gibi, savaş alanı oldukça ufak. Bu nedenle stratejilerinizi doğru seçmeniz gerekiyor. Karşınıza gelecek rakibinizin de sizin grubunuz büyüklüğünde olduğunu unutmayın.

Arkasındaki Hikaye

Bildiğiniz gibi Sea of Thieves’in arkasında gizemli bir hikaye var ve bu hikaye sekizinci sezon ile birlikte daha da genişleyecek. SoT denizleri üzerinde son yıllarda Pirate Lord ve korsanları ile Flameheart ve yandaşları arasında bitmeyen bir savaş var. Sekizinci sezon bu savaşa nokta koymaya geliyor.

Bu PvP mod içerisinde oyuncular her iki tarafa da geçiş yapabilecek. İsterseniz Korsan Lordu’nu ve ekibini, isterseniz de Flameheart’ı temsil edebileceksiniz. Bunun kozmetik kazanımların yanında hikayeye de etkisi olacak. Rare, hangi tarafın savaşı kazandığını görmenizi sağlayacak yeni NPC’leri oyuna ekledi. Yani hangi taraf daha fazla savaş kazanırsa, hikaye de buna göre ilerleyecek.

Tarafların etkilediği yeni lanetler de birbirinden şık. Henüz bir tanesine ulaşma şansım olmadı fakat Korsan Lordu tarafını 100. Seviyeye getirebilirseniz, hayalet lanetini alabiliyorsunuz. Tabii bunun için bir de korsan efsanesi olmanız gerekiyor.

Eğer Flameheart’ın tarafını 100. Seviyeye getirebilirseniz, direkt olarak iskelete dönüşebiliyorsunuz. Sadece bu detay bile benim tarafımı seçmeme yardımcı oldu. Çünkü iskelet laneti ile birlikte yepyeni ve çok şık kozmetiklerin önünü açıyorsunuz. Bunu açmanız için de reaper temsilci seviyenizi 75’e çıkartmanız gerekiyor.

Eksi, eksi, eksi

Buraya kadar her şey çok güzel. Fakat her yeni güncellemede olduğu gibi oyun bug’lar ve glitch’ler ile dolu maalesef. Sea of Thieves ne kadar uzun süredir hayatımızda olsa da bu sorunu bir türlü çözemiyor Rare. Öyle ki bu sezonla birlikte de oyunu kıran bug’lar ile karşı karşıyayız.

Örneğin matchmaking esnasında ya da savaş sırasında oyundan kopabiliyorsunuz. Sunucu sorunlarının yanı sıra savaş esnasında karşınıza rakip çıkmadığını da gördüm. Yani tek başınıza savaş arenasında kalabiliyorsunuz.

Matchmaking demişken bu sistemin de pek tutarlı çalışmadığı görüşündeyim. Çünkü bir savaşta iki kişilik bir Brig ile çatışabiliyor, birinde tam donanımlı 75. Seviye bir reaper mürettebatıyla karşı karşıya gelebiliyorsunuz. Yani sistemin bir ortası yok.

Son Söz

Yine de sekizinci sezonun, oyuna gelen en iyi güncellemelerden biri olduğunu net bir şekilde söyleyebiliriz. Çünkü bu güncelleme ile Rare, PvP tartışmalarının da kesilmesini sağlamış gibi görünüyor. PvP isteyen oyuncular artık diğer gemileri kovalamak yerine direkt olarak bu yola başvurabilecek. Bu da, kendi halinde oyun oynayan oyuncuların reaper’lardan kaçmasına yardımcı olacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum