Sega ve Nintendo Sonic İçin Omuz Omuza

Sega Sonic için en iyi platformun Nintendo olduğunu düşünüyor.

Sega Amerika ve Sega Avrupa bugün yaptıkları bir açıklama ile Sonic için Nintendo Amerika ve Avrupa ile yaptıkları özel anlaşmanın detaylarını açıkladı.

Yeni anlaşmaya göre yeni çıkacak üç Sonic oyunu için Nintendo’yu öncelikli konsol düzeyine getiriyorlar. Çıkacak oyunlar ile ilgili detaylı açıklamanın ise önümüzdeki hafta yapılacağı söylendi. Sega Amerika’nın Başkanı John Cheng bu birlikteliği şöyle açıkladı.

Sonic the Hedgehog Nintendo platformlarında inanılmaz bir başarı gösterdi ve bu yüzden Nintendo ile uzun süreli beraberliğimizi pekiştirdiğimiz için çok mutluyuz. Önümüzdeki üç Sonic oyunu için yaptığımız anlaşma ile Nintendo 3DS ve Wii U sayesinde Sonic markası asıl evrimini geçirecek.

Sonice the Hedgehog ilk olarak 1991 senesinde oyun dünyasına adımını atmış ve anında çok ünlü bir karakter oluvermişti. Şimdiye kadar dünya çapında 75 milyon  video oyunu ve akıllı telefon uygulaması şeklinde indirildi.

Öte yandan EA’nin halihazırda ürettiği bir Wii U oyunu olmadığını belirtmesinden sonra Nintendo cephesinde iyi haber sayılacak düzeyde bir antlaşma.  

YORUMLAR
Parolamı Unuttum