Şiddet İçerikli Oyunlar Sağlığa Zararlı(ymış)!

Biz demiyoruz Koreli profesör diyor.

Güney Kore’deki Chungbuk Koleji öğretim üyelerinden Profesör Dong Wong Cho’nun yaptığı bir araştırma yine şiddet içerikli oyunları hedef almakta ama haberin gerisinde okuyacağınız gibi, profesör unvanına sahip olmak insanın desteksiz sallamasına engel değil.

Profesör Cho’nun araştırmasına göre “şiddet içerikli oyunlar”(oyunlar deyip genellemek de yok ne hikmetse direk şiddet içerikli olanları) grafik kartlarınının ısısını iyice artırıp radyo dalgaları yaymasına yol açıyor ve dolayısıyla insan sağlığına zararlı.

“Grafik kartının daha çalışmasının oyunun şiddet içerip içermemesiyle ne alakası var?” diye bir düşünüyor insan, Kore sitesi Inven de aynı fikir de olmalı ki araştırmayı deneye dökmüş.

Profesörün deneyindeki verilere göre bir ekran kartı boştayken 36°C sıcaklıkta duruyor. Yarış oyunu oynanırken 45°C’ye çıkıyor. Profesör Cho’nun araştırmasında belirttiği üzere şiddet içerikli bir oyun oynandığında ısı 57°C’ye çıkıyor ve kartın radyo dalgaları yaymasına sebep oluyor. Inven’in dikkat çektiği nokta bir grafik kartını HD videoları çözmek için kullanmanın ısıyı 80°C civarına çıkardığı ve ayrıca bilgisayarda tasarımla uğraşan kişilerin GPUhızlandırıcı programlar kullandığı için oyuncuların büyük çoğunluğundan daha zararlı bir ortamda bulunduğu.

Ve son olarak durumun şiddetle alakalı olmadığını kanıtlamak adına abartı derece şiddet içerikli olmasıyla bilinen Manhunt’ı oynuyorlar ve tahmin edebileceğiniz üzerine oyun kartı ısıtmak adına pek bir şey yapamıyor.

Aslında malum profesörümüzün önceki araştırmalarına baktığımızda (yetişkin filmleri izlemenin evli olmayan erkeklerde karaciğer hasarına yol açması, akıllı telefonların insanların seslerini düzensiz hale getirmesi ve üç gün boyunca aralıksız içmenin yine karaciğeri mahvetmesi) çok da ciddiye alınacak şeyler yapmadığını görüyoruz. “Acaba bu araştırma ciddiye alınsa ve Starcraft da bu şiddet içerikli oyunların içinde olup yasaklansa Korelilerin tepkisi n’olurdu?” diye düşünmeden edemiyor insan.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum