Silicon Knights Tam Gaz!

Silicon Knights, Epic Games'in kazandığı davaya rağmen sapasağlam ayakta!

Eternal Darkness ve Too Human oyunlarından tanıdığımuz geliştirici firma Silicon Knights, Epic Games'in açtığı ve Too Human ile X-Men: Destiny oyunlarının tüm kopyalarının geri çağrılmasıyla sonuçlanan 4.45 milyon dolarlık Unreal Engine'in lisanssız kullanılmasıyla ilgili davaya rağmen hâlâ "dimdik ayakta".

Belki duymuşsunuzdur; Silicon Knights kurucusu Denis Dyack önderliğindeki bir ekip, firmadan ayrıldı ve kendi oyun şirketini kurdu: Precursor Games. Hatta bu çatı altında, Eternal Darkness'ın ruhunu taşıyan bir devam oyunu olan ve CryEngine 3 kullanan Shadow of the Eternals'ın yapımına bile başlandı. Ancak Silicon Knights'ın baş finans müdürü Mike Mays, Polygon'a yaptığı açıklamalarda tüm bunlara rağmen şirketin kalbinin hâlâ attığını ve Silicon Knights'ın şu anda çok meşgul olduğunu söyledi.

Polygon bu açıklamadan sonra olayın üzerine biraz daha gitmiş ve Silicon Knights'ın iflâs bildirimi yapmadığını öğrenmiş. Ancak 100'ün üzerinde kişinin çalışabildiği eski Silicon Knights stüdyosu şu anda boş ve kiralanabilir durumda. Mays ise şirketin şu anda nerede bulunduğunu, kaç kişinin ne tür projeler üzerinde çalıştığını anlatmaktan kaçınıyor.

Precursor CEO'su Paul Caporicci de, yeni firmanın Silicon Knights'la hiçbir bir ilgisi olmadığını, ancak eski stüdyolarından kimi ekipmanları satın aldıklarını belirtmiş... Yani elimizdeki bilgilere bakılırsa, Epic Games'in açtığı dava sonucu Silicon Games ikiye bölündü ve yoluna öyle ya da böyle devam ediyor. Bu "öyle ya da böyle..."nin ne anlama geldiği de yakın zamanda çıkar ortaya.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum