Söylenti: Final Fantasy 7 Remake, PC ve PS5 İçin Birlikte Duyurulacak

Öncelik sırası PC'de

Final Fantasy 7 Remake, geçen yılın başlarında PlayStation 4'e özel olarak çıkmış ve yılın en iyi oyunlarından biri olmuştu. Zaten orijinal FF7'nin nasıl bir efsane olduğunu çoğumuz iyi biliyoruz, Remake versiyonu ise gerçekten de "bir remake nasıl olmalı" sorusunun cevabını veren kalitede bir oyun olarak karşımıza çıktı. FF7 Remake tüm hikayeyi anlatmadı, daha gelecek oyunlar var ama bunların zamanı belli değil. 

Final Fantasy 7 Remake'i tabii ki sadece PS4 sahipleri beklemiyordu, oyunun diğer platformlara ne zaman geleceği de çıkışından bu yana merak konusu. Yaklaşık 1 yıl PlayStation 4'e özel kalacağını düşünüyorduk, söylentiler ise bunun doğruluğunu işaret ediyor diyebiliriz.

Sektörün önemli "muhbirlerinden" KatharsisT, Square Enix'in bu yıl içerisinde Final Fantasy 7 Remake'in diğer versiyonlarını duyuracağını söylüyor. Buna göre Square Enix, PC ve PlayStation 5 versiyonlarını birlikte duyuracak, ama oyun önce PC'ye gelecekmiş. Söylentide Xbox ismi geçmiyor, ancak PC ve PS5'in ardından oyunun Xbox platformlarına gelme ihtimali de son derece yüksek. Hele ki yakın zamanda çok sayıda Final Fantasy oyununun Game Pass'e eklendiğini ve eklenmeye devam edeceğini düşünürsek.

Sanırım burada akıllardaki bir soru da oyuna PS4'te sahip olan oyuncuların PS5'e versiyonuna da sahip olup olamayacağı olacak. Ayrıca PC'de de Ray Tracing ve DLSS gibi özelliklere sahip olup olmayacağını göreceğiz.

YORUMLAR
allalla
18 Ocak 2021 13:48

Steam'e 600 TL'den gelir herhalde üçlemenin ilk oyunu!

E-VrL
allalla
19 Ocak 2021 00:37

190 TL gibi bir fiyata almıştım. Şimdi düşününce inanasım gelmiyor, sadece 1 yıl içerisinde (hatta tam olarak o kadar bile değil) nasıl fiyatlardan bahseder olduk. Konsol oyunları neredeyse 4 haneli fiyatlara dayandı, PC oyunları bile artık 400-500 TL civarına geldi. Memlekette oyun oynamak da lüks oldu artık, yazık :(


Decypher
allalla
18 Ocak 2021 16:03

Umarım öyle olmaz diyeceğim ama muhtemelen öyle olacak :(


Parolamı Unuttum