Steam Controller İş Üstünde Nasıl Çalışıyor

Farklı oyunlarda farklı şemalarla kullanım örnekleri.

Valve’ın üç açıklaması arasında belki de en ilgi çekeni Steam Controller idi. Açıklamaya dair haberimize şuradan ulaşabileceğiniz gibi, hepimiz bu kontrol kolunun nasıl işlediğini görmeyi iple çekiyorduk.

Yakında yapılacak olan Steam Dev Days’e kadar beklememize gerek kalmadı üstelik, Valve bizim için bir videoda birkaç oyunu gösterme nezaketinde bulundu. Aşağıda videosunu izleyebileceğiniz üzere, Steam Controller şu anki analog kollara göre çok daha verilmli çalışıyor.

Sırasıyla Portal 2, Civilization 5, Counter-Strike: GO ve Papers, Please oyunlarında denenen kontrol kolu diğer kollara göre başarılı olsa da, özellikle FPS’lerde hantallığını tümüyle atamamış gibi görünüyor. Gerçi oyunlarda Legacy modda çalıştığı belirtilen kol, daha tümüyle optimize edilmeden deneniyor. O nedenle yeni tasarlanan ve Steam Controller ile uyumlu olan oyunlarda daha yüksek performans almamız olası.

Ama bu haliyle bile, klavye ve fare ikilimizi kenara attırmasa da varolan kontrol kollarının gıpta ile baktığı bir ürün olduğu aşikâr.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum