Steam'e Lionsgate Filmleri Eklendi

The Hunger Games, Twilight ve diğerleri Steam'de

Lionsgate Steam ile yaptığı anlaşma dahilinde 100 yeni filmi Steam kütüphanesine ekledi.

Bildiğiniz gibi Steam üzerinden film kiralanıp izlenebiliyor. 48 saat süren kiralama hizmeti için 4 Dolar'dan başlayan fiyatlandırmalar mevcut. Her filmin aynı fiyatta olmaması ve sadece kiralanmaya açık olması kullanıcıları memnun etmedi. Şu an Türkiye için düzgün bir fiyatlandırma yok, zaten bütün filmler de eklenmiş değil henüz.  Bu sebepten dolayı kameralarımızı Amerika'da yaşayan kullanıcılara çeviriyoruz.

En büyük şikayet filmlerin 48 saatlik kiralama süresine sahip olması. Netflix, Hulu ve Amazon gibi sitelerin sundukları hizmetlerde aylık ücretler aşağı yukarı 2-3 film parasına denk geliyor. Ve bu platformlarda dilediğiniz filmi canınız sıkılana kadar izleyebiliyorsunuz. Steam'in sundu mevcut fiyatlandırma ile çok karlı bir iş olarak görmüyor Amerika'daki kullanıcılar. Fakat şöyle bir gerçek var, Steam üzerinden para verip aldığımız hiçbir ürünün gerçek sahibi biz olmuyoruz. Kullanıcı sözleşmesinde yazanlara göre aldığımız oyunların sadece oynama hakkını satın alıyoruz. Filmlerin de izleme hakkını kısa bir süreliğine kiralıyoruz. 

Şu an için çok umut verici, insanları korsandan caydırıcı bir tercih gibi durmuyor. Bizim ülkemizde "film kiralama" olayı VHS kasetlerin eskimesi ile ortadan kalktı ama Amerika'da hâlâ geçerli bir sistem. Özellikle Amazon'un film kiralama sistemi çok tercih ediliyor. 

Bakalım Steam'de nasıl olacak, ilerleyen günlerde göreceğiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum