Steam Türk Lirası'na Geçiyor: Neler Olacak?

Kurtar bizi Gaben.

Steam’in yarın liraya geçecek olması, eminim ki birçoğumuzu sevindirmiştir. Her ne kadar resmi olarak fiyatlarda nasıl bir oynama olacağını bilmesek de, ortada birkaç farklı spekülasyon var.

Resmi olarak bildiğimiz şey şu: Steam yarın, yani 21’inde liraya geçiş yapacak ve o tarihte Steam cüzdanınıza olan paralar o an alınan kur bazıyla liraya çevrilecek. İşte bundan sonra spekülasyonlar başlıyor? Kur bazı ne olacak peki? Bir duyuma göre, Valve bir doları iki lira olarak alacak. Yani şu an için piyasada bir doların 2.24 olduğunu düşünürsek, 50 dolarlık yeni çıkmış bir oyun 112 lira yerine, 100 lira olacak... Çok fazla bir fark yok gibi ama yine de iyidir.

Bir diğer spekülasyon da, Valve’ın bize aynı Rusya ve Brezilya gibi ülkelerde yaptığı gibi farklı piyat politikası uygulayacak olması. İnternette gezen ve Valve’den geldiğine inanılan bir e-mail’de, oyunların liraya çevrilmeden önce dolar bazında %50 indirim yiyeceği yazıyordu. Bu da demek oluyor ki, 60 dolarlık bir oyun, önce 30 dolar olacak, sonra da 60 lira olacak. Bu bizim hârika bir haber olur, ki dediğimiz gibi Valve bazı ülkelere bu uygulamayı yapıyor.

Tabii ki liraya geçiş bir başka soruyu daha sü yüzüne çıkardı: Vergiler gelecek mi? Oyunların, doların iki lira olarak alınmasıyla bile pahalı olduğunu düşünürsek, bir de o hesabın üstüne binecek potansiyel vergileri düşünmek oldukça korkunç.

Yine de biz çok uçmayalım ve yarını bekleyelim. Bakalım Gabe amca bize bir iyilik yapacak mı?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum