Syndicate Wars Yapımcılarından Yeni Bir Strateji: Satellite Reign

Kickstarter'da ilgi çekici bir proje daha

1990'lı yıllarda çıkan ve kendisine sıkı bir hayran kitlesi sağlayan, Syndicate Wars ile biten serinin arkasındaki isim Mike Diskett, içinde bulunduğu 5 Lives Studios ile yeni bir projenin içinde: Satellite Reign

Syndicate Wars'un ruhani devamı (Çünkü 2012 yılında bu marka adına başka bir oyun çıktı) olarak kabul ettiği Satellite Reign, gerçek zamanlı, sınıf bazlı bir strateji oyunu. Bir gruptaki dört karakteri takım olarak yönettiğimiz bu oyun ise, birazcık karamsar bir cyberpunk geleceğinde geçmekte. Her yeri mega şirketlerin yönettiği, sokakları paralı askerlerin sözde "asayişi" ile yıprattığı, insanlığın tanımının implantlar yüzünden netliğini kaybettiği bu dünyada bir değişim başlamaktadır aslında. İşte bu değişimi yaratacak olan, biziz. Bağlı olduğumuz ve kökleri tam olarak bilinmeyen bir organizasyonun üyesi olarak tek amacımız, mega şirketleri yıkmak.

Yalnız oyunda sadece bir grup askeri yöneterek sonuca ulaşmıyoruz ekibin dediğine göre. Oyunun yapısı belki de "açık dünya" denebilecek kadar esnek, çünkü yapımcılar tümüyle simule edilen bir şehirden ve birbirini tetikleyen mekanizmalardan bahsediyorlar. Bir binaya girip orayı dağıtabilir, ya da dışarıdan sistemi hackleyerek işleri kendi lehinize çevirebilirsiniz. Üstelik binadakilerin ruhları bile duymadan.

Şehrin bu mekaniklerinden birisi de, yaşayan siviller. Bu sivillerin konumu da yine belirleyebilecekleriniz arasında. Bir çatışmada onları yem olarak da kullanabilirsiniz, politik planlarla sizin adınıza ayaklanmalarını sağlayabilirsiniz, ya da çabalarınızın karşılığını onlardan para kaynağı olarak almaya çalışırsınız. Olasılıkların geniş olduğunu, oyunun script olmaksızın davranışlara göre gelişen bir yapısı olduğunu belirtiyor 5 Lives Studios.

Oyuna hayat veren grafik motoru Unity, ayrıca Kickstarter videosunda görünen oyun içi görüntüler de fena sayılmaz. 5 kişiden oluşan ekip, kendi alanlarında uzman kişiler olduklarının altını çiziyorlar ve şu anda istedikleri miktarın üzerindeki meblalar için de planları olduğunu anlatıyorlar.

 

Ekip, 350.000£ (Yani yaklaşık 530.000$) hedef koymuş durumda. biz haberi hazırlarken de 15.000£'u yeni geçmişlerdi. İlerleyen günlerde nasıl bir grafik sergileyeceklerini hep birlikte göreceğiz. Ama türün hayranları, beklediğiniz oyunun tek kaynağı burası olabilir, dikkatli olun.

Oyunun Kickstarter sayfası için buradan buyrun.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum