Team Bondi'nin Yeni Oyunu Irkçılık Tartışmaları Başlattı

Whore of the Orient Avusturalya'yı karıştırdı.

L.A. Noire ile piyasaya sağlam bir giriş yapan Avusturalya'lı oyun firması Team Bondi, duyurdukları ikinci oyunları ile ortalığı karıştırdı. Oyunun adı "Doğu'nun Fahişesi" manasına gelen "Whore of the Orient" olunca, Doğu'dan tepki gelmesi gecikmedi.

1936 yılında Shanghai'da geçen oyun o dönemi biraz da western sosu katarak, tüm kirliliği ile yansıtma amacında. Oyunun duyurulmasının ardından Avusturalya meclis üyelerinden Jieh-Yung Lo oyunun ismine itiraz ederek kesinlikle değişmesi gerektiğini söyledi. Oyunun ismindeki "fahişe" kelimesine takılmayıp "doğu" anlamına gelen "Orient" kelimesine takılan ve bu ayrımcı ifadenin 19. yüzyıldan kalma ırkçı ve kolonici bir ifade olduğunu belirten meclis üyesi hala sakinleşmiş değil. Ve bu işin peşini bırakacağa hiç benzemiyor.

Oyun dünyasında çok alışık olmadığımız bu tür "ırkçı" temalı tartışmalara yeni bir örnek eklenmiş oldu böylece. Eğer ortada bir alınganlık varsa biz de bunun çözülmesini isteriz. Ayrımcılığın her türlüsüne karşıyız. Gerçekten bu isim doğu kültürünü aşağılayan bir isimse, meclis üyesinin mücadelesini sonuna kadar destekliyoruz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum