Teknoloji Devleri Patent Davasında Apple'a Karşı Samsung'u Savunuyor

Savaş halen devam ediyor

2011 yılında mobil cihaz pazarının iki büyük ismi arasında başlayan patent davası malesef tam olarak sonuçlanmış değil.

Apple yetkilileri tarafından iPhone'a ait olan tasarımları izinsiz kullanmakla suçlanan Samsung, davayı yürüten mahkeme tarafından suçlu bulunmuş ve bahsi geçen tasarımları kullanan ürünlerden elde ettiği gelirlerin tamamını tazminat olarak Apple'a ödemek ile mükellef olmuştu. Ancak Samsung'un mahkemeye temyiz dilekçesi sunmasından sonra dava tam anlamıyla net bir sonuca ulaşamadı.

İki firma arasında başlatılan patent savaşında mahkeme Apple'ı haklı görse de, Facebook, Google, Dell, HP ve eBay gibi büyük firmalar temyiz sürecinde Samsung'a destek olacağını açıkladılar. ABD'de davayı yürüten temyiz mahkemesine bulunduğumuz ay içerisinde ortak bir dilekçe sunan bu firmalar dengeleri değiştirecek gibi gözüküyor.

Verilen dilekçenin sebebi olarak, eğer dava Samsung'un aleyhine sonuçlanırsa inovatif anlamda teknolojinin geriye gideceğini ve bundan sonra çok daha fazla patent davasının ortaya çıkacağı açıklandı. Diğer bir yandan Samsung cihazlarda Android işletim sistemi kullanılmasından dolayı Apple, Google'ın bu davada tarafsız olamayacağını söyledi. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum