The Batman Filmi Daha Farklı Ve İnsancıl Olacakmış

Her anlamda farklı bir Batman bizleri bekliyor

DC Evreni'nin iki lokomotif karakteri Batman ve Superman için son dönemde işler beyaz perdede pek istenildiği gibi gitmedi. Justice League filminin başarısızlığının ardından iki karakteri biraz geri planda tutmak isteyen DC/WB ortaklığı Pelerinli Şövalye için yeni bir atılıma başladı. Matt Reeves'in yazıp, yöneteceği yeni Batman filminden şu ana kadar gelen haberler ise hayranları yeniden heyecanlandırmayı başardı. Filmin oldukça geniş ve kaliteli kadrosu, atmosferi ve tasarımları oldukça ilginç gözüküyor. 

Daha önce Dawn of the Planet of the Apes ve War for the Planet of the Apes'i yöneten Matt Reeves'in yeni nesil Batman'e apayrı bir hava katacağı belli olmaya başladı. Başarılı yönetmen Warner Bros. ile yaptıkları görüşmenin detaylarını da anlattı;

"Onlarla yaptığım görüşmede 'Bakın benim bu Batman filmini yapmamı istemenize gerçekten minnettarım. Ancak ben sadece bir Batman filmi yapmak istemiyorum, benim yapmak istediğim farklı ve insancıl bir şey. Ayrıca bu türün metaforlarını da kullanabilmeliyim' dedim. Sonrasında istediğim şeylerin nasıl olabileceğini anlattım ve fikirlerime bu kadar açık olmaları oldukça mutluluk vericiydi."

Daha insancıl bir Batman filmi kulağa cidden farklı geliyor ve Reeves'in daha önce filmle ilgili anlattığı şeyler de bu durumu biraz daha açığa kavuşturuyor. The Batman'de izleyeceğimiz Bruce Wayne henüz yeni bir Batman ve yapabileceklerinin sınırını kendisi bile bilmiyor. Zaten tek süper gücü "zengin olmak" olan Batman'in insan tarafını ön plana çıkaracak bir film başlı başına ilginç bir konu. Reeves eğer hayal ettiği filmi gerçekleştirebilirse son dönemlerin en ilginç süper kahraman filmine tanıklık edebiliriz. 

Frank Miller'ın yazdığı Batman: Year One çizgi romanından da bol bol esinlenmiş olan The Batman senaryosu özellikle çizgi roman hayranları için ciddi bir potansiyel vaat ediyor. Robert Pattinson'un canlandıracağı Bruce Wayne'in yeni yeni Batman olmaya başlaması ve Gotham'ın karanlık atmosferiyle filmden beklentiler yüksek. The Batman filminin 25 Haziran 2021'de vizyona girmesi planlanıyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum