Darksiders ve Red Faction’ın Haklarını Nordic Games Aldı

THQ oyunları yeni sahiplerini bulmaya devam ediyor.

Ocak ayında iflasını açıklayarak elindeki oyunları satışa çıkartan THQ ile ilgili haberlerimizi eminiz hatırlıyorsunuzdur. Firma ve sahip olduğu oyunlarla ilgili yaşanan son gelişme de bu yönde ki mevzu bahis oyunlarımız Darksiders, Red Faction ve MX vs. ATV.

Deadfall Adventures ve Painkiller: Hell & Damnation gibi oyunların yayıncısı olmasının yanı sıra dikkatimizi Alan Wake’in PC versiyonunu bizlere ulaştırmasıyla çeken Nordic Games yaptığı açıklama ile biraz yukarıda saydığımız üç oyunun haklarını satın aldığını duyurdu. 4.9 Milyon Dolarlık bir anlaşma sonucu Darksiders, Red Faction ve MX vs. ATV’nin haklarını satın aldıklarını belirten Nordic Games CEO’su Lars Wingefors, uzun vadede yapımların orijinal yaratıcıları ile güçlerini birleştirerek  -işin hakkını verecek başka yapımcılar bulmak da firmanın aklındaki bir başka seçenek- devam oyunları ya da çeşitli içerikler üzerine çalışmak istediklerini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde ise Crytek USA Darksider'ın yaratıcısı Vigil Games'in çekirdek kadrosunu bünyesine katmış, Cevat Yerli yaptığı açıklamada Darksiders'ın hakları ile ilgilenmediklerini söylemişti. Homeworld'ün haklarını ise Gearbox almıştı.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum