Twisted Metal'in Dizisi Onaylandı, Hazırlıklar Başlıyor

Sahne artık oyunların

Sinema ve dizi sektöründe yakın zamanda bolca çizgi roman uyarlaması işler izledik. Marvel Sinematik Evreni, bu çizgi roman uyarlamalarını başka bir seviyeye taşıdı. Buna DC zaman zaman eşlik edebilse de genellikle MCU'nun gölgesinde kaldı. Çizgi roman uyarlamaları gelmeye devam edecek tabii ki ama artık yeni bir döneme daha giriyoruz, oyunlardan uyarlanan içerikler yakın dönemde hayatımıza bolca girecek gibi gözüküyor.

Aslında oyunlardan uyarlanan filmleri çok kez gördük ama bunların büyük bir çoğunluğu hüsranla sonuçlandı. Genellikle oyun filmleri pek başarılı olamıyor, çünkü oyunlarda aktarılan hisler bütününün bir film süresine sığdırılması oldukça zor bir iş. Yine de oyunlardan ilham alan filmler için durum farklı. Mesela bana göre John Wick serisi harika bir Max Payne uyarlaması gibi gözüküyor.


Sony geçen gün yaptığı açıklamayla artık ellerindeki oyun markalarını dizilere ve filmlere uyarlayacağını söylemişti ve bu konuda ilk bilgi Sony'nin efsane oyun serisi olan Twisted Metal'den geldi. Twisted Metal'in dizisi için onay çıkmış, hazırlıklara başlanılmış. 

Sony Pictures Entertainment başkanı ve CEO'su olan Tony Vinciquerra konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bir televizyon dizisi için anlaşmaları tamamladık ve çalışmalara başladık. Dizi, bir PlayStation markası olan Twisted Metal ile ilgili olacak. Twisted Metal,  uzun yıllar önce piyasaya sürülmüştü ve şimdi biz onun hakkında bir televizyon dizisi yapacağız." diyerek dizinin geleceğini doğruladı. Dizinin nereden yayınlanacağını bilmiyoruz ama Sony, bünyesinde bulundurduğu markaları filmlere ve dizilere uyarlamaya devam ederse kim bilir belki de önümüzdeki yıllar içerisinde onlar da bir yayın servisiyle karşımıza çıkarlar. 

Sony'nin oyun markalarından Uncharted ise sinema filmi olarak karşımıza çıkacak. Tom Holland'ın başrol olarak Nathan Drake'i canlandıracağı filmin yönetmeni ise Dan Trachtenberg olacak. Uncharted filminin vizyon tarihi ise henüz belli değil.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum