Çantanızı Toplayın, Ubisoft’ta 500 Yeni İş Pozisyonu Açılıyor

Yalnız biraz uzakta.

Eğer oyun dünyasında dışa açılmak gibi bir hayaliniz varsa, bir yerlerden sektöre adım atmak istiyorsanız, iş ilançarı güzel seçeneklerdir. Ubisoft da Montreal stüdyosunu genişleteceğini ve Quebec’te 500 kişilik bir büyüme planladığını açıkladı.

Konuya dair açıklamayı yapan Ubisoft Toronto ve Montreal CEO’su Yannis Mallat, özellikle motion capture kapasitesini geliştirmenin peşinde olduklarını belirtti ama aranan tek özellik bu değil. Geniş bir yelpazeden çalışan arayışına giren Ubisoft yapımda, prodüksiyonda ve idarede uzman kişiler arıyor. Bunların yanında halkla ilişkiler, topluluk yönetimi, matematik, telemetri, sistem operatörlüğü ve interaktif pazarlama uzmanları da arananlar arasında.

Ama bu 500 kişi bir anda alınmayacak, 7 yıllık bir süreç ve 373 milyon $’lık bir yatırım söz konusu. Yani 2020 civarında 500 kişinin olması bekleniyor.

Bu arada belirtmek lazım, dünyanın birçok yerinde ofisleri olmasına rağmen Ubisoft Montreal, ana ofis ve yönetimin yapıldığı yer. Zaten Quebec’e ayak basışı 1997 olan firma, buraya köklerini salmış durumda.

Tabi Quebec’in seçilme sebebini biraz daha araştırırsanız, hükümet insiyatifleri girecektir işin içine. Devletin çalışanların maaşlarına dair destekleri, yaratıcı endüstrilerin ekonomik büyümeye katkısını 16 yıldır Quebec’te gösteriyor. Ubisoft’un bu tür destekleri (ve tabii vergi indirimleri gibi başka seçenekleri) elde ettikten sonra orayı seçmesi normal.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum