Ubisoft'un Star Wars Oyunundaki Tüm Gezegenler Elle Hazırlanıyormuş

Prosedürlere inat

Ubisoft'un açık dünya Star Wars oyunu Star Wars Outlaws, bir çok gezegeni ziyaret edebileceğimiz devasa bir macera sunacak bize. Genellikle bu tür dev uzay oyunlarında içeriğin önemli bir kısmı prosedürel olarak hazırlanır, ancak Outlaws farklı bir yol benimsemiş. Oyunun kreatif direktörü Julian Gerighty, Ubisoft Massive'deki geliştirici ekibin içeriği 'yönetilebilir' seviyede tutuğunu ve bu sayede diğer bazı büyük uzay bilimkurgusu oyunlarının aksine (elbette burada Starfield kastediliyor) oyunda prosedürel olarak yaratılmış tek bir gezegenin bile olmayacağını söylemiş.

Bildiğiniz gibi Starfield'de 1000'ün üzerinde gezilebilir gezegen olacak ama bunların büyük bir çoğunluğu prosedürel olarak yaratılmış gezegenler.

Outlaws'ta ise henüz kaç gezegeni gezebileceğimiz bilgisi verilmemiş ama tüm gezilebilir bölgelerin tamamen elle hazırlandığı bilgisini veriyor Gerighty.

"Kabaca bir kıyaslama yapacak olursak, bir gezegenin büyüklüğü Assassin's Creed Odyssey'in iki bölgesine denk olabilir. İki bölge de olabilir, üç bölge de. Ama o epik 'tüm İngiltere'yi baştan yarattık' yaklaşımı olmayacak."

"Biz gerçekten de tam olarak "açık dünya"nın oyuncu için anlamına odaklanıyoruz, yani mutlak özgürlük."

Gerighty'nin sözlerinden oyunda yüzlerce gezegen olmayacağı, ama varolan gezegenlerin de ilgiyi yüksek tutacak kadar çok içeriğe sahip olacağı anlamı çıkıyor. O yüzden tüm bu gezegenleri tek tek elle hazırlıyorlar.

Star Wars: Outlaws'un 2024 içinde çıkması bekleniyor.

YORUMLAR
ocelot1789
18 Temmuz 2023 17:22

Yani Starfield ile kıyaslamıyorum ama 1000 tane gezegen yapıp 10 tanesine akıllı yaşam formu koyacaklarsa, No Man Sky gibi boş geçecekse çoğu, böylesi daha iyi. 5-10 tane elle tutulur map misali gezegen olsun. 

mokanalpa
18 Temmuz 2023 15:28

Bu oyundan ümitvar olmak istiyorum inşAllah sonu beyound good and evil 2 nin gibi olmaz.artıb bir oyunu yıllarca beklemek istemiyorum.

Parolamı Unuttum