Ünlü Youtuber Sert Çıktı!

“Adam Haklı”

Youtube oyun topluluğunun ünlü isimlerinden Angry Joe’nun Nintendo oyunlarıyla başı dertte.

Aslında sadece Angry Joe da değil, genel olarak tüm Youtuber’lar Nintendo oyunlarından şikayetçi. Bunun en büyük sebebiyse telif hakkı durumu...

Youtube’a bir video yüklediğiniz zaman telife aykırı bir durum içeriyorsa Youtube otomatik olarak size uyarı gönderiyor. Fakat bunun için telif hakkı sahibinin Youtube’a belli şartları belirtmesi (logo, müzik vs.) gerek. Söz konusu oyunlar olduğu zamansa çoğu zaman problem olmuyor. Zaten göreceğiniz üzere pek çok oyunun tam çözümünden, incelemesine kadar her türlü videosu Youtube’da bulunabiliyor. Fakat Nintendo bu konuda biraz sert. Bana kalırsa gereğinden fazla sert de diyebiliriz...

Yaklaşık 2 milyon aboneye sahip olan Angry Joe da artık bu durumdan bıkmış. Oynadığı her Nintendo oyununda neredeyse telif problemiyle uğraştığını dile getiren Joe, Nintendo’ya sert çıktı.

Diğer firmalarının Youtube’daki oyun topluluğunun ne kadar değerli olduğunu anladığını ama Nintendo’nun derdinin sadece para olduğunu söyleyen Angry Joe, Nintendo karakterlerinin bulunduğu her videoda aynı problemi yaşamaktan bıktığını belirtti.

Kendi karakterlerinin bulunması veya oyunlarının ekranda gözükmesi sebebiyle Nintendo’nun videonun gelirinden telif hakkı kapsamında otomatik olarak %40 almasının saçmalık olduğunu belirten Joe, “Nintendo kesinlikle Youtube’u anlamıyor. Umurlarında bile değiliz. Eminim Nintendo Amerika şubesi Japonya’ya durumu anlatmaya çalışıyordur fakat onlar durumu sallamıyorlar. Diğer firmalar let’s play videolarının çekilmesi için yanıp tutuşurken Nintendo’nun tek yaptığı: ‘Eğer benim oyunumu oynarken diğerleri seni izliyorsan bana para ver,’ demek.”

Angry Joe'nun Nintendo'ya sitem ettiği son videoyu aşağıda görebilirsiniz.

Bakalım Nintendo, bu konu hakkında bir şeyler söyleyecek mi?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum