Valorant - Ajan Rehberi

Karakterleri yakın mercek altına alıyoruz

Riot Games’in yeni FPS oyunu Valorant resmi çıkışını yaptı. Türkçe dil desteği ve Türkçe seslendirme ile birlikte türün iddialı oyunlarından biri olacak Valorant'ın ajanlarını sizler için inceledik.

Unutmadan, yeni ajanlar geldikçe bu rehberi güncellemeye devam edeceğimizi hatırlatalım.

BREACH

İnsanüstü güçlere sahip İsveçli Breach, düşman zemininde sert bir şekilde yolu açan, hedeflenebilir bir kinetik dalga gönderir. Sebep olduğu hasar ve darbe, savaşın dengelerini değiştirecek niteliktedir.

Bu sakallı abimiz, her türlü savaşın fitilini ateşleyen “öncü” grubunun en tehlikeli temsilcilerinden. Breach’in yetenek setinde bulunan her ekipmanı, karakterin haritanın herhangi bir noktasına takımı ile birlikte giriş yapabilmesine olanak sağlıyor.

Duvarlardan atabildiği Artçı Sarsıntı yeteneği, gönderdiği bölgedeki rakiplerinin yavaşlamasına ve hasar almasına sebep oluyor. Aynı şekilde yine duvarlardan gönderdiği Gözkamaştıran yeteneği ise kısa süreli flash etkisi yaratıyor. İmza Yeteneği olan Fay Hattı sayesinde rakiplerini sersemleten Breach, ultisi ile de koni şeklindeki bir alanın altını üstüne getirerek rakiplerine hem hasar hem de herkesi havaya savuruyor.

Adından da anlaşılabileceği üzere Breach, haritada bir noktaya en rahat şekilde girmenizi sağlayacak karakterlerden biri.

Yetenekler:

  • GÖZKAMAŞTIRAN - Kör edici bir yük KUŞAN. Duvarın içinden geçtikten sonra art arda hızla gerçekleşen patlamalar için ATEŞ ET. Patlayan yük, ona bakan herkesi kör eder.
  • FAY HATTI - Sismik bir darbe KUŞAN. Mesafeyi arttırmak için BASILI TUT. Bir sarsıntı oluşturarak etki alanında ve alan hattı üzerinde kalan tüm oyuncuları sarsmak için SERBEST BIRAK.
  • ARTÇI SARSINTI - Termonükleer bir yük KUŞAN. Duvarın içinden geçtikten sonra zamanla gerçekleşen patlamalar için ATEŞ ET. Patlayan yük, etki alanında kalan herkese ağır hasar verir.
  • ZELZELE - Sismik bir yük KUŞAN. Geniş, koni biçimindeki bir alanda tüm zemini dalga dalga etkileyen bir deprem için ATEŞ ET. Deprem, ona yakalanan herkesi sarsar ve havaya savurur.


BRIMSTONE

Aramıza ABD'den katılan Brimstone'un hava araçları sayesinde takımı her zaman 1-0 öndedir. Gereken her türlü işlevselliği titizlikle ve güvenli bir mesafeden sağlaması, muharebe alanında bu kumandanı eşsiz kılar.

Kontrol uzmanlarımızın ilki, askerlik deneyimini Valorant saflarına taşıyor. Tüm ekipmanlarını bir Breach’in aksine bir noktayı kontrol etmek için kullanan Brimstone, takımların olmazsa olmaz isimlerinden biri olacak gibi.

Brimstone’un ilk yeteneği bırakıldığı bölgede takım arkadaşlarına buff sağlıyor. Daha hızlı ateş etmenize olanak sağlayan bu buff, özellikle bir noktayı kontrol ederken başvurabileceğiniz en önemli yeteneklerden biri. İkinci yeteneği ile bir yangın bombası atan Brimstone, bu bomba sayesinde belirli bir bölgeye giriş çıkışları birkaç saniyeliğine engelleyebiliyor. İmza Yeteneği olan Dumanlı Hava Sahası ise oyunun en ilginç sis bombalarından biri. Açılan harita üzerinde seçtiğiniz noktalara sis bırakan Brimstone, bu işlem esnasında hareket etmeye ya da siperden çıkmaya gerek duymuyor. Ultisi olan Uydu Saldırısı ise belirli bir bölgenin havaya uçmasını sağlıyor.

Brimstone’un sis bombası kendisini oldukça özel kılıyor. Bu sebeple kendisini pek çok Valorant oyununda görme fırsatı buluyorsunuz.

Yetenekler:

  • YAKICI - Hasar veren ateş alanı oluşturan bir yangın bombası fırlat.
  • KUVVET İŞARETİ - Yakınlardaki bir konumu hedef al ve etrafındaki oyunculara Seri Ateş sağlayan Kuvvet İşareti'ni çağır.
  • DUMANLI HAVA SAHASI - Haritan üzerinden uyduyla konuşlanan sis perdeleri çağırarak düşmanın görüşünü kısıtla. Konumu belirlemek için tıkla, kullanmak için onayla.
  • UYDU SALDIRISI - Bir konumu hedeflemek için haritayı kullan ve birkaç saniye boyunca dalgalar halinde yüksek hasar veren yıkıcı bir Uydu Saldırısı gönder.


CYPHER

Faslı bilgi uzmanı ve tek kişilik gözetleme ağı Cypher, düşmanın her hareketini bilir, her sırrını duyar ve her manevrasını görür. Cypher'ın gözleri hep üzerinizdedir.

Eğer yayınları takip ediyorsanız Cypher’ın bir süredir yayıncılar arasında favori olduğunu fark etmişsinizdir. Çünkü cephanesinde bulunan yetenekleri kendisini vazgeçilmez kılıyor.

Haritanın her köşesinden bilgi toplayabilen Cypher, Bubi Tuzağı yeteneği ile avlarının canını yakıyor ve haritada yerlerinin gözükmesine olanak sağlıyor. Belirli bir bölgeye gönderdiği Siber Kafes yeteneği de harita üzerinde kontrolünü artırıyor. Cypher, bir mayın gibi yerleştirdiği bu yeteneği uzaktan ya da duvarların arkasından patlatabiliyor. Patladığı andan itibaren bir kafes gibi açılan bu alan hem sis bombası işlevi görüyor hem de içerideki rakiplerin yavaşlamasını sağlıyor. İmza Yeteneği olan kamerası sayesinde siperi terk etmeden etrafını gözleyebilen Cypher, ultisi ile de ölü rakipleri araştırarak yaşayan rakiplerin yerlerini ortaya çıkarıyor.

Takımı için yoğun bir bilgi akışı sağlayabilen Cypher, “ateş edebilen” kamerası ile birkaç gündür gündemi karıştırıyor. Öte yandan karakterin oldukça önemli olduğunu söylemek mümkün.

Yetenekler:

  • BUBİ TUZAĞI - İki duvar arasına gizli bir bubi tuzağı yerleştir. Yakalanan rakipler kısıtlanır ve kısa süreliğine açığa çıkar. Tuzak yok edilmediği takdirde etkin hale gelerek yakalanan kurbanı şok eder. Yerleştirildiği yerden alınabilir.
  • SİBER KAFES - Uzaktan etkinleştirilen bir tuzak fırlat. Üzerinden geçen rakipleri yavaşlatan bir kafes oluşturmak için yeniden etkinleştir. Tuzağa doğru bakıp KULLAN'a basarak o tuzağı ya da ETKİNLEŞTİR'i basılı tutarak tüm tuzakları patlat.
  • GİZLİ KAMERA - Yerleştirilebilir kamera.  Yerleştirdikten sonra video yayınını görüntülemek için yeniden etkinleştir.  Takip iğnesi fırlatmak için kameradayken sol fare tuşuna bas.  Yerinden alındığında ya da öldürüldüğünde tekrar yüklenir.
  • NÖRON HIRSIZI - Bir rakibin cesedinden bilgi edinerek hayatta olan diğer rakiplerin konumunu ortaya çıkar.


JETT

Anavatanı Güney Kore'yi temsil eden Jett'in çevik ve darbelerden kaçmaya dayalı dövüş tarzı, başkalarının alamadığı riskleri almasını sağlar. Her çatışmada üstünlüğünü belli eder ve rakipleri daha nerede olduğunu anlamadan onları kesip biçmeye başlar.

Yayıncıların ve yüksek hareket kabiliyeti arayanların favorisi olan Jett, vur-kaç taktikleri ile rakiplerinin başını ağrıtabilen bir karakter. Kullanması oldukça kolay fakat ustalaşması bir o kadar zor olan Koreli Ajan, pek çok kişinin şimdiden favorisi oldu.

Jett’in ilk yeteneği basit bir sis bombası. Duman Bulutu isimli bu yetenek basılı tutulduğu takdirde falso alarak hareket ediyor. Bu yetenekte ustalaştığınızda oldukça önemli noktalara görünmeden sis atma şansınız oluyor. İkinci yeteneği olan Hafifle ise bir anda sizi yukarıya fırlatıyor. Bu sayede diğer karakterlerin sizi beklemeyeceği yerlere çıkabiliyor ve rakiplerinize sürpriz yapabiliyorsunuz. İmza Yeteneği Rüzgar Gibi ile birlikte hareket ettiğiniz yöne atılmanızı sağlayan Jett, iyi bir keskin nişancının elinde korkunç bir tehdit haline geliyor. Jett’in ultisi olan Keskin Fırtına, karakterimizin etrafına bıçak toplamasını ve bu bıçakları kullanmasını sağlıyor. Her kafadan vuruş bıçak sayınızı yenilerken farenin sağ tuşunu kullanarak bu bıçakların tamamını atabiliyorsunuz.

Şimdiden favori karakterler arasına giren Jett, orijinal 10 Ajan arasında ustalaşması en zor olanlardan biri. 

Yetenekler:

  • DUMAN BULUTU - Çarptığı yerde görüşü kısıtlayan bir sis bulutu gönder. Yetenek tuşunu basılı tutarken dönerek toz fırtınasına falso verilebilir.
  • HAFİFLE - Kısa bir hazırlık süresinden sonra kendini havaya yükselt.
  • RÜZGÂR GİBİ - Hareket ettiğin yönde kısa bir mesafe boyunca hızla atıl.
  • KESKİN FIRTINA - Orta ölçüde hasar veren ve kafa atışlarında öldüren fırlatılabilir hançerler kuşan. Düşman öldürmek bütün hançerleri geri getirir. Sol tık, tek hançer fırlatır. Sağ tık, kalan tüm hançerleri kısa menzilli tek bir hamleyle fırlatır.


OMEN

Bir anının hayaleti olan Omen gölgelerin içinde avlanır. Düşmanlarını kör eder, savaş alanını boydan boya kat eder ve paranoyanın, onun ne taraftan saldıracağını anlamaya çalışan rakiplerinin damarlarında gezinmesini sağlar.

Yazarın favorisi Omen’e geldi sıra. İlk başta kapalı karakterler arasında bulunan Omen, Overwatch’taki Reaper’a benzer tasarımı ve yetenek ağacı ile beni benden almayı başardı. Hızlıca yer değiştirebilen karakterimizin yetenek ağacı, rakiplerinin saflarına sızmasına olanak sağlıyor.

Omen’in ilk yeteneği, oldukça uzun bir mesafeye gidebilen basit bir ışınlanmadan ibaret. Bu menzili kendiniz ayarlayabildiğiniz için gidebileceğiniz yerlerin pek bir sınırı bulunmuyor. Öte yandan karakterin ışınlandığı yeri rakipleri de görebildiği için topluluğun içerisine bu yetenek ile girmek pek mantıklı değil. İkinci yeteneği olan Paranoya ise duvarların arkasından gönderebileceğiniz bir gölge atışı. Bu bomba değdiği rakiplerin görüşünü kısıtlayıp size saldırı için bir şans veriyor. İmza yeteneği olan Karanlık Örtü ise gönderdiğiniz bölgeyi karanlık bir sis bombası ile kaplıyor. Omen, ultisini kullanarak haritanın istediği bölgesine ışınlanabiliyor olsa da bu esnada rakipleri tarafından öldürülebiliyor.

Bildiğiniz üzere haritada hızlı rotasyon yapabilen karakterler bu tarz rekabetçi FPS oyunlar için oldukça önemli. Omen, oynadığım ilk günden beri favorilerim arasına girmeyi başarmış durumda.

Yetenekler:

  • PARANOYA - Düz bir hat üzerinde dokunduğu herkesin Görüşünü Kısıtlayan bir Ruh gölgesi yolla.
  • GÖLGE YÜRÜYÜŞÜ - Bir gecikmenin ardından yakın bir mesafede tekrar belir.
  • KARANLIK ÖRTÜ - Vardığı son noktada bir gölge kubbesi oluşturan gizli, ruhtan bir küre at. Menzilini arttırmak için yükleme yapılabilir.
  • GÖLGELERİN İÇİNDEN - Haritanın herhangi bir yerini seçip oraya ışınlanıp tekrar şekil al. Işınlanma sırasında, öldüğü takdirde baştaki konuma geri dönecek bir Gölge olarak belirirsin. Işınlanma tamamlandığında kısa bir süreliğine Cisimsiz olursun.


PHOENIX

Aramıza Birleşik Krallık'tan katılan ve yıldızlardan aldığı gücü dövüş stilinin her noktasına yansıtan Phoenix, savaş alanını alevlerle ve patlamalarla aydınlatır. Arkasında destek olsun olmasın, bildiği gibi savaşmak için ileri atılacağından şüpheniz olmasın.

Flaş bombası ve oldukça agresif ultisi ile birlikte yüksek fraglı oyunlar oynamak isteyenlerin favorisi olmayı başaran Phoenix, en başta seçebileceğiniz beş Ajandan biri.

Phoenix’in ilk yeteneği olan Ateşten Duvar, işaretlediğiniz bölgeye kadar gidebilen bir ateş duvarı yaratıyor. Bu duvar rakiplerin görüşünü engellediği gibi içerisinden geçenlere de hasar veriyor. İkinci yeteneği Falso ile fareyi kullanarak seçtiğiniz yöne flaş bombası atan Phoenix, bu bölgedeki rakiplerini kör edebiliyor. İmza Yeteneği olan Yakar Top ise fırlatılan bölgenin alev almasını ve bir süreliğine yanmasını sağlıyor. Phoenix, ultisini kullandığı an bulunduğu yeri işaretliyor ve bir süreliğine Yanardöner etkisi kazanıyor. Bu süre zarfında Phoenix’in ölmesi ya da ultinin süresinin bitmesi karakteri yeteneği kullandığı yere tekrar gönderiyor.

Oldukça agresif saldırılar düzenleyebilen Phoenix, takım arkadaşlarının da yardımı ile tehlikeli bir karakter haline dönüşüyor.

Yetenekler:

  • YAKAR TOP - Yere temas ettiğinde ya da bir gecikmenin ardından patlayan bir alev topu fırlat. Alev bölgesi seni iyileştirir, düşmanlara hasar verir.
  • ATEŞTEN DUVAR - Görüşü engelleyen ve içinden geçen herkese hasar veren bir ateş duvarı gönder. Kullanım sırasında sağ fare tuşunu basılı tutup dönerek ateş duvarını bükebilirsin.
  • FALSO - Kısa bir gecikmenin ardından kavisli ve parlak ışık şeklinde seri atış yapan bir işaret fişeği at. Patlamaya bakan tüm oyuncular bir süre kör olur. Sol fare tuşu sola, sağ fare tuşu sağa doğru kavis verir.
  • YAKARDÖNER - Bulunduğun konumu işaretle. Yetenek süresinde ölürsen veya yeteneğin süresi dolduğunda, işaretlenen konumda dolu canla hayata dönersin.


RAZE

Bomba gibi bir kişiliğe ve kocaman silahlara sahip olan Raze, aramıza Brezilya'dan katılıyor. Kafa göz dalan oyun tarzıyla düşmanları saklandıkları deliklerden çıkarmakta ve dar alanları ''bam bam bam'' temizlemekte üstüne yok.

Oyunun 10. ajanı olan Raze, beta sürecinde pek çok oyuncunun başını ağrıtmıştı. Tamamen frag almaya odaklı bu karakter, ortalığı havaya uçurmaya hazır.

Raze’in ilk yeteneği olan Bombot, fırlatıldığı yöne doğru giden patlayıcı bir drone. Bu drone, eğer gönderildiği bölgede rakip bulursa kilitlenerek üzerine gitmeye başlıyor. Rakipleriniz üzerlerine gelen bu drone’u vurabiliyor olsa da karışık bir anda bu yeteneği kullanarak temiz frag’lar alabiliyorsunuz. İkinci yeteneği Renk Tesirli Bomba da yine oldukça agresif bir bomba yeteneği. Atıldığı bölgede büyük bir patlama yaratan bu bomba daha sonra parçalara ayrılarak etrafta bir kez daha patlıyor. İmza Yeteneği Patlayıcı Çanta ile hasar veren ve herkesi savuran bir bomba fırlatan Raze, bu özelliğini konum değiştirmek için kullanabiliyor. Raze’in ultisi olan Nefes Kesen ise oldukça büyük bir alan hasarı veren bir roketten ibaret.

Pek çok profesyonel oyuncu ve analizci Raze’in değişebileceğine inanıyor. Güncel yetenek ağacı sadece hasar vermek üzerine olan Raze, sis bombası veya flaş özelliğine sahip olmadığı için takım oyunu konusunda biraz sıkıntılı.

Yetenekler:

  • BOMBOT - Düşmanları ararken duvarlardan seken bir tarayıcı robot yolla. Bir düşman tespit ettiğinde tarayıcı robot ileri doğru atılır ve ölümcül hasar vererek patlar.
  • PATLAYICI ÇANTA - Yok edilebilen patlayıcı çanta fırlatır. Çanta tekrar etkinleştirildiğinde seni güçlendirir ve yakındaki düşmanlara orta ölçüde hasar verir. Kısa bir süre sonra kendiliğinden patlar.
  • RENK TESİRLİ BOMBA - Patlayan parça tesirli el bombası atar. İlk patlamayı üç ilave patlama takip eder.
  • NEFES KESEN - Geniş bir alana yüksek hasar veren roketatarı kuşan ve nişan al.


SAGE

Çinli ve kapı gibi Sage gittiği her yerde kendini ve takımını güvende tutar. Öldürülen silah arkadaşlarını hayata döndürme yeteneği ve agresif saldırıları bertaraf edebilmesiyle, cehennemvari savaş meydanında etrafına huzur verir.

Yine her oyunda karşımıza çıkan karakterlerden biri ile birlikteyiz. Sage’i, oyunun en net destek karakteri olarak tanımlamak yanlış olmaz. Arkadaşlarına can basabilen karakterimizin belirli alanları kapatan yetenekleri de savaşın gidişatını bir anda değiştirebiliyor.

Sage, ilk yeteneği olan Bariyer Küresi sayesinde belirlediği bir bölgeden duvar açabiliyor. Bu duvar kesinlikle oyunun en önemli mekaniklerinden biri olmuş durumda zira kendisini sadece belirli bölgeleri kapatmak için değil, kendinize avantaj yaratabilmek için de kullanabiliyorsunuz. Bu duvarı hemen altınıza yerleştirdiğinizde bir anda daha yukarıya çıkarak pozisyon avantajı bulabiliyorsunuz. İkinci yeteneği olan Yavaş Küre ise attığınız noktalara yayılan bir asit bırakıyor. Bu bölgeden geçen rakipler yavaşlayarak hedefe açık hale geliyorlar. Sage’in İmza Yeteneği olan Can Küresi, kendisine ya da başka bir takım arkadaşına can basmasına olanak sağlarken, ultisi sayesinde ölmüş bir takım arkadaşını diriltebiliyor. Bu da Sage’in çoğu zaman oyunun gidişatını tersine çevirmesine olanak sağlıyor.

Kimilerinin “en dengeli” karakter olarak nitelediği Sage, oyunun resmi çıkışının ardından da favori karakterlerden biri olacağa benziyor.

Yetenekler:

  • YAVAŞLATAN KÜRE - Yere temas ettiğinde yavaşlatma alanı oluşturan bir radyanit küresi gönder. Alanın içinde kalan herkes yavaşlar, yere çakılır ve hareket ederken gürültü yapar.
  • BARİYER KÜRESİ - Devasa, sert bir duvar oluştur. Duvarı döndürmek için yeteneği kullanmadan önce sağ fare tuşuna bas. 
  • CAN KÜRESİ - Birkaç saniye içinde bir silah arkadaşını ya da kendini tamamen iyileştir. 
  • DİRİLİŞ - Dost bir cesedi hedef al. Silah arkadaşını kısa bir sürenin ardından tamamen iyileşmiş olarak hayata döndür. 


SOVA

Rusya'nın uçsuz bucaksız tundralarında yetişen Sova düşmanlarını acımasız bir verimlilik ve titizlikle tespit eder, izlerini sürer ve onları yok eder. Özel yayı ve sıra dışı iz sürme yetenekleri ile ondan kaçsanız da asla saklanamazsınız.

Cypher’ın en büyük rakibi olan Sova da takımına yarar sağlayacak pek çok özelliğe sahip. Riot Games’in yayınladığı ilk oynanış videosunun iki favorisinden biri olan Sova, gözlem yetenekleri ile takımların önemli bir parçası oluyor.

Sova’nın ilk yeteneği olan Baykuş Drone, adından da anlaşılabileceği üzere uçan bir drone’dan ibaret. Bu drone’u belirli bir süre boyunca kullanabiliyor ve siperinizi terk etmeden rakiplerinizi gözleyebiliyorsunuz. Drone’un ateş oku ise attığınız bir rakibin belirli bir süre boyunca görünmesine olanak sağlıyor. Şok Oku adlı ikinci yeteneği ise karakterimizin okunu kullanarak hasar veren bir alan yaratmasına yardımcı oluyor. İmza yeteneği olan Keşif Oku ile bir ok fırlatarak bu okun etrafındaki rakiplerini gören Sova, bu yeteneğini Şok Oku ile birleştirdiğinde ortaya ilginç sonuçlar çıkarabiliyor. Karakterimizin ultisi ise duvarlardan geçebilen üç adet enerji oku atmasını sağlıyor.

Sova, Cypher kadar önemli bir karakter. Oklarını sektirebildiği için takımına önemli bilgi akışı sağlayabilecek karakterimiz, yeri geldiğinde yoğun bir hasar girişi yapabilecek kadar da güçlü.

Yetenekler:

  • ŞOK OKU - Temas anında hasar veren bir statik enerji dalgası oluşturan bir ok at.
  • BAYKUŞ DRON - Kontrol edilebilen bir dron gönder. Dronla, isabet alan düşmanları açığa çıkaran iğneler fırlatılabilir.
  • KEŞİF OKU - Sonar bir verici konuşlandıran bir ok at. Sonar sinyaller isabet ettiği düşmanları işaretleyip onları ortaya çıkarır. Yok edilebilir.
  • AVCININ HİDDETİ - Bütün haritayı boylu boyunca geçen en fazla üç tane ölümcül enerji patlaması ateşle. Düşmana isabet eden her vuruş ağır hasar verir ve onu işaretler.


VIPER

Amerikalı kimyacı Viper zehir yüklü, çeşit çeşit kimyasal cihazıyla savaş alanını kontrol altında tutarken düşmanın görüşünü de alt üst eder. Avını zehriyle değilse bile aklıyla mutlaka avcunun içine alır.

Yayınlanan oynanış videosunun ikinci favorisi olan Viper da ustalaşması bir hayli zor olan karakterler arasında. Kendisine has Zehir sistemi ile diğer karakterlerden ayrışan Viper, rakiplerine korku dolu anlar yaratabiliyor.

Viper’ın ilk yeteneği olan Asit Havuzu, Sage’in Yavaş Küre yeteneğine bir hayli benziyor. Bu küre atıldığı bölgede yere zehir yayarak rakiplerin yavaşlamasını ve hasar almasını sağlıyor. İkinci yeteneği olan Zehir Bulutu ise yerleştirildiği bölgede açılıp kapanabilen zehirli bir sis bulutu yaratıyor. Kendisine has bir toksin barı bulunan Viper, bu yeteneğini kullandığında toksin barı azalmaya başlıyor. Aynı şekilde İmza Yeteneği Zehir Perdesi de gönderildiği bölgede bir duvar yarattığı gibi duvar açık kaldığı sürece toksin barını tüketmeye devam ediyor. Viper, bu duvarı sürekli olarak açıp kapatabiliyor. Ultisi Viper’ın İni ise karakterin etrafında kimyasal bir bulut yaratarak içerdeki tüm rakiplerin hasar almasını ve Viper’a görünür olmasını sağlıyor.

Toksin sistemi ve zehirli saldırıları Viper’ı eşsiz bir karakter yapıyor. Fakat unutmayın, rakipleriniz ultinizin içerisinde ölmüyor, sadece canları azalıyor.

Yetenekler:

  • ASİT HAVUZU - Patladığında asit havuzu oluşturan bir atış yap.
  • ZEHİR BULUTU - Tekrar etkinleştirdiğinde yakıt kullanarak zehirli duman salan bir gaz salgılayıcı fırlat. Kısa bir bekleme süresinin ardından yerden alınıp tekrar fırlatılabilir.
  • ZEHİR PERDESİ - Uzun bir hat üzerinde bir dizi kalıcı gaz salgılayıcı bırak. Salgılayıcıları tekrar etkinleştirmek, yakıt karşılığında yüksek bir zehir duvarı oluşturur.
  • VIPER'IN İNİ - Büyük bir alanı kaplayan dev bir zehir bulutu salgıla. Viper bulutun içinde kaldığı sürece bulut dağılmaz. Bulutun içindeki rakipler Viper'a görünür olur.


REYNA

Meksika'nın kalbinden kopup gelen Reyna, teke tek çatışmalarda düşmanını ezer ve aldığı her skorla daha da coşar. Yapabilecekleri tamamen saf beceri gerektirir ve onu ciddi şekilde performansa dayalı kılar.

Oyunun resmi çıkışı ile birlikte Ajan saflarına katılan Reyna, uzun süredir betayı test eden oyuncuların alışmakta güçlük çekeceği bir karakter olacak.

Reyna'yı eşsiz kılan özellikleri, aynı zamanda kendisini çok ciddi bir tehlike haline getiriyor. Bire bir duelloları kazanması halinde avantajı kendi lehine döndürebilecek olan Meksikalı ajan, iyi kullanıldığı takdirde oyunun gidişatını değiştirebilir. Sömür özelliği sayesinde öldürdüğü düşmanının ruhunu emerek can yenileyen karakterimiz, Azlet yeteneği ile can doldurmak yerine kısa süreli olarak mermi geçirmez hale de gelebiliyor. Bir nevi flaş işlevi gören Kem Göz yeteneği ise kendisine bakan rakiplerin uzağı görememesini sağlıyor. Ultisi ile tüm yeteneklerini güçlendiren Reyna, atış hızının artmasını da sağlıyor.

Şimdiden "kırık" görünen Reyna'nın ilerleyen günlerde oyuna yapacağı etkiyi hep birlikte göreceğiz.

Yetenekler:

  • AZLET - Ölmüş bir düşmanın ruh küresini tüketerek kısa süreliğine hasar görmez ve görünmez hale gel.
  • SÖMÜR - Yakınlardaki bir ruh küresini tüket ve kısa süreliğine hızla can yenile.
  • KEM GÖZ - Yok edilebilir, ruhtan bir küre kuşan. Göz, ona bakan tüm düşmanların uzağı görmesini engeller.
  • İMPARATORİÇE - Kana susamış bir hale bürün. Bu haldeyken Seri Atış özelliği kazanır ve düşmanları daha rahat görürsün. Birini öldürdüğünde yeteneğin süresi sıfırlanır.
YORUMLAR
Parolamı Unuttum