Valorant'ın Rekabetçi Arenası Detaylandırıldı

Oyunda LoL'den tanıdığımız lig sistemi olacak

Hızlı bir kapalı beta süreci geçirmekte olan Valorant, yakın zamanda rekabetçi moda da kavuşacak. Riot Games, oldukça merak edilen bu rekabetçi modunun detaylarını ve -en azından beta sürecinde- sistemin nasıl işleyeceğini paylaştı. Rekabetçi modu ise 0.49 yaması ile birlikte gelecek.

Yamanın tarihi netleşmemiş olsa da bu hafta ya da önümüzdeki hafta sunuculara giriş yapması bekleniyor. Oyuncuların Rekabetçi oyunlara girebilmesi için en az 20 tane normal oyun oynamış olmaları gerekecek. 3 farklı kademeden oluşan 8 seviyeye sahip olacak rekabetçi sistemi LoL'ün lig sistemini bir hayli andırıyor. 

Aynı diğer rekabetçi modlarında olduğu gibi liginiz kazanma ve kaybetme oranınıza göre değişecek. Kazandıkça seviye ilerleyecek, kaybettikçe puan kaybederek liginizden düşebileceksiniz. Fakat Riot Games kişisel performansın da Valorant ligleri için önemli olacağını belirtmiş. Yani iyi oynadığınız bir maçı kaybetmeniz halinde çok fazla puan kaybı yaşamayacaksınız.

Puanları etkileycek bir diğer faktör ise skor farkı olacak. Yani rakibinizi 13-3'lük bir skor ile yenmeniz halinde çok daha fazla puan kazanabileceksiniz. Aynı şey takımınızın fark yemesi halinde sizler için de geçerli olacak ve buna göre puan kaybı yaşayacaksınız.

Oyuncular beta sürecinde 5 kişilik takımlar halinde de rekabetçi moduna giriş yapabilecek. Eğer 5 kişi oyuna girerseniz matchmaking sistemi sizleri yine 5 kişilik bir takım ile eşleştirecek. Bununla birlikte, LoL'den tanıdığımız "lig farkı" kuralı Valorant'ta da geçerli olacak. Yani takımdaki arkadaşlarınızdan biri sizden 2 lig düşükse oyuna giremeyeceksiniz.

Sistemin şimdilik beta süreci için tasarlandığını hatırlatmakta fayda var. Riot Games gelecek geri dönüşlere göre bu tasarımda değişim yapabilir. Fakat şimdilik Valorant'ın rekabetçi sahnesi hazırlanmış gibi görünüyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum