Valve, Steam Controller 2 Fikrine Sıcak Bakıyor

Ama öncelik şimdilik Steam Deck'te

Valve 2013 yılında Steam Machines girişimi kapsamında Steam Controller isimli kontrolcüyü de geliştirmiş ve haptik geribildirime sahip iki trackpade sahip olan değişik bir tasarımla karşımıza çıkmıştı.

Bu kişiselleştirilebilir kontrolcü yaklaşık 1.6 milyon adet satarak aslında oldukça başarılı oldu ama 2019 yılında Valve üretimi tamamen durdurduklarını açıkladı. Hatta daha da güzelini yaptı Valve, elinde kalan son stokları bitirmek için kontrolcüleri %90 indirimli olarak sadece 5$ karşılığında sattı. Tabii satışa sunulduğu ülkeler arasında Türkiye olmadığından biz bu bedava fiyata sadece uzaktan bakmakla yetindik o dönem.

Steam Deck tasarımcılarından Lawrence Yang ve Pierre-Loup Griffais, The Verge'e verdikleri röportajda Steam Controller 2 hakkında da konuştular. 

Yang, "Evet, bunu gerçekleştirmek istiyoruz. Tek soru bunun nasıl ve ne zaman olacağı. Bu fikre sıcak bakıyoruz çünkü bu bizim de yapmak istediğimiz bir şey." dedi.

Steam Deck'in bir sonraki versiyonu hakkında da konuşan ikili, cihazlar arasında büyük performans farkı hedeflemeye sıcak bakmadıklarını da söylemiş. Sabit bir donanım olmasının hem geliştiriciler, hem de oyuncular bakımından daha avantajlı olduğunun da altını çizmişler.

Steam Deck kontrolcü gerektirmeyen bir sistem, ama Valve'ın kafasında muhtemelen bu ekosistemde daha fazla aksesuar üretmek de var. Steam Controller 2 de yeni nesil özelliklerle karşımıza çıkarsa yine milyon satacak bir ürün olabilir.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum