VR Oyunu P.O.L.L.E.N.'den Oynanış Videosu

Uzay pek hoş. Gelsenize?

İlk olarak geçen yıl Gamescom’da gösterimi yapılan ve büyük ilgi çeken VR oyunu P.O.L.L.E.N.’den bir oynanış videosu yayınlandı.

Mindfield Games’in yapımcılığını üstlendiği P.O.L.L.E.N.’in hikâyesi farklı bir tarihsel doğrultuda (Fallout gibi) ilerliyor. Amerikan Başkanı Kennedy suikast girişiminden sağ kurtulmuştur. Bu da NASA ve Sovyet bilim insanlarının güçlerini birleştirip Research Station M adında bir ay üssünü yapmaya teşvik etmiştir. Yerçekimsiz ortam türetme gibi uzay teknolojilerinin geliştirilmesi Rama Industries’in insan ırkını uzaya yollamasını sağlamıştır. Research Station M’lerden bir grubun meşgul oldukları işle alakalı bir olayda kaybolması bizi halkalı gezegen Satürn’ün altıncı ve en büyük ayı Titan’a, oranın sırlarını keşfetmeye yolluyor.

pollen-big2.jpg

Oyundaki eşyalarla, makinelerle kısacası neredeyse her şey ile etkileşime girebildiğinizi söylüyor. Bir benzeri Amnesia: The Dark Descent ve Gone Home’da başarıyla uygulanmıştı. P.O.L.L.E.N bu konuda biraz daha kapsamlı. Elinizin altında tam donanımlı bir jimnastik salonu, kütüphane ve kendi tuvaletinizle duşunuzun bulunduğu bir oturma odası bulunmakta. Benim gibi silahın tetiği dışında hiçbir şeye dokunamamaktan şikâyetçi FPS oyuncuları için oldukça ilgi çekici.

2016’nın başında çıkması beklenen P.O.L.L.E.N. etkileyici grafikleri, gelişmiş kontrol ve VR desteği ile geliyor. PC’de Oculus Rift, HTC Vive ve OSVR’ı destekliyor. Sony’nin Project Morpheus’unu da destekleyecek PS4 sürümü ise yılın ilerleyen zamanında yayınlanacak. Böyle yapımları gördükçe insanın sanal gerçeklik için para biriktirmeye başlayası geliyor. P.O.L.L.E.N.’in Greenlight sayfasından oyuna desteğinizi verebilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum